Kapadokya Alan Başkanlığı, Nevşehir'de Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak ve doğaya uygun olmayan yapıların yıkımına devam ediliyor.

Kaçak ve imara aykırı yapılaşma geçit vermeyen Kapadokya Alan Başkanlığı tespit ettikleri yapıları zaman kaybetmeden yıkıyor. Yıl sonuna kadar tespit edilen yüzlerce kaçak yapıların yıkımına devam edileceği öğrenildi.

Alan Başkanlığı tarafından, Kapadokya’nın tarihi ve doğal dokusunun korunması için yürütülen çalışmalar kapsamında en son Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesi Esentepe panaroma mevkiinde bulunan ve kaçak olarak yapıldığı belirlenen 13 tesisin yıkılmasının ardından şimdi gözler Ürgüp'e çevrildi.

Kapadokya'da kaçak yapılarla mücadele gözler Ürgüp'e çevrildi

Kapadokya Alan Başkanlığı, Ürgüp mücavir alanı içerisinde yer alan Peribacaları ve Dervent alanlarında yıkım uygulaması başlatılacağına ilişkin resmi yazıyı Ürgüp Belediyesine gönderdi.

Konuya ilişkin Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul yaptığı açıklamasında; "Dün Alan Başkanlığı’ndan yazılar geldi. Biz de yetkilileri ile görüşme yaptık.

Eylül 2021 de alınan karar doğrultusunda bölgemizde pek çok alanda yıkım uygulamaları başlatılıyor. Bir kısım uygulama da başlamış. Aralarında Kızılçukur, panaromik, Uçhisarda alanlar vb. de var.

Ürgüp mücavir alanı içerisinde Peribacaları ve Dervent alanlarında yıkım uygulaması bildirimi yapıldı.

Alan Başkanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede;

- Toki’nin Peribacaları için hazırladığı projenin belediyemiz tarafından inşaa edilmesi,

- Dervent için de Çervre Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki var olan projenin hayata geçirilmesi,

Konularını konuştuk.

Ürgüp ile sınırlı olmaksızın aynı anda pek çok alana yıkım uygulama işlemi yapıldığını/yapılacağını da öğrendik.

Olabildiğince hızlı ve bu mevkilerdeki esnafın mülk sahibi olabileceği satış noktaları yapmak hedefimiz olacak." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL