Yaşam

Ürgüp'te Sohbet ve Sakalı Şerif Ziyaret Programı..

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi Afetevleri (Memiş Aksoy) Cami’inde “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu sohbet programı gerçekleştirildi.

2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası İle Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Nevşehir'in Ürgüp İlçesi Afetevleri (Memiş Aksoy) Cami’inde “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu sohbet programı gerçekleştirildi.

Program akşam namazı sonrası okunan yasin-i şerif sonrası İlçe Müftüsü Harun KILIÇ’ın sohbetleri ile devam etti.

Kılıç; “Yüce Rabbimiz, bizleri en güzel şekilde yaratmış, akıl ve irade ile donatmış, vahiy ile desteklemiş, vahyin hayata yansıyan hali olan peygamberler vasıtasıyla bizlere hayatın anlamını ve gayesini öğretmiştir.

Kur’an, Müslümanın şahsiyetinin inşasında aklını tefekkürle, kalbini imanla, davranışlarını ibadetlerle şekillendirmesini istemiştir. Şahsiyetli insan ve erdemli toplum inşa etme sürecinde Hz. Peygamberin “Size iki emanet bıraktım. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız. Bunlar, Allah'ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir." hadisi unutmamak gerekir. ” dedi.

Sohbet programı okunan hatimlerin duaları, cemaatle kılınan yatsı namazı, salavat-ı şerifeler ve ilahilerle gerçekleştirilen Sakal-ı Şerif ziyaretleri ile tamamlandı.

Program sonrası misafirlere çay eşliğinde çeşitli ikramlar sunuldu.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programımıza ev sahipliği yapan, görev alan saygıdeğer din görevlilerimiz ile programa katılım sağlayan kıymetli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz.