Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bazı cadde ve sokakları araç trafiğine kapatılarak yayalaştırma projesi uygulanması için harekete geçildi.

Bu kapsamda Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu Başkanlığında toplantı düzenlendi.

Masaya yatırılan Yayalaştırma projesi ile Kapadokya turizminin kalbi Ürgüp ilçe merkezinde yaşanan araç yoğunluğu ortadan kaldırılarak yayalara rahat nefes aldırılması amaçlanıyor. Ayrıca ilçeye gelen yerli yabancı turistlerinde yaya olarak çarşı merkezinde gezerek esnaflardan alış veriş yapmalarına imkan sağlamak.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul yaptığı açıklamasında;  Seçim vaadlerimizden bir tanesi de Ürgüp’e gelen ziyaretçileri araçlarından indirip, Ürgüp içerisinde daha fazla yürümelerini sağlamaktı.

Aynı zamanda ilçe çeperlerine geniş otoparklar yapıp ilçe merkezine yürüyerek veya toplu taşıma ile gelmelerini sağlamaktı.

Damsa çayı kenarı ve Turban karşısı otoparklar bunun için önemli ve inşaatlarına çalışılıyor.

Bugün, Kasım ayı içerisinde yayalaştırmayı düşündüğümüz (Saat Kulesi-Vakıfbank altı kavuniçi ile renklendirilmiş cadde) için bir toplantı düzenlendi.

Ürgüp Kaymakamı Sayın Mesut Tabakcıoğlu Başkanlığında, Ürgüp mülki amirlerine, yayalaştırma çalışmasını hazırlayan İTÜ’den hocalarımız adına, Doç. Dr. Özhan Ertekin yayalaştırma projesini ekran üzerinden anlattı.

Neredeyse tüm Avrupa şehirleri, İstanbul İstiklal Caddesi örneğinde olduğu gibi yayalaştırma bölgelerine sahipler. Ziyaretçiler yürüyüş yapar ve esnaftan daha fazla alış veriş yaparlar.

Belki ilk günlerde ufak tefek sıkıntılar olabilir ama Ürgüp hem daha çok ziyaretçi alır hem de daha fazla gelir yaratır. Birlikte sıkıntıları atlatırız.

Şu anda bazı bürokratik yazışmalar yapıyoruz, ama hedefimiz Kasım ayında yayalaştırmaya başlamak.

İTÜ’den hocalarımızın görüşü de; Ürgüp, Yavaş Şehir (Slow City), yayalaştırılmış şehir’e çok uygun, derler. Belki çeperdeki otoparklarımız ve yayalaltırılmış caddemizle Kapadokya’ya rol model oluruz. Bence belki değil, oluruz." dedi.