Ekonomi

Vali Fidan, Sarıhıdır köyünde “KOP fide yetiştirme tesisini inceledi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp İlçesine bağlı Sarıhıdır Köyünde yer alan “KOP Fide Yetiştirme Tesisinde” incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp İlçesine bağlı Sarıhıdır Köyünde yer alan ve Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce projelendirilen Konya Ovası Kalkınma İdaresi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen; “KOP Fide Yetiştirme Tesisinde” incelemelerde bulunarak, Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş’ten bilgiler aldı.

Söz konusu proje kapsamında; 5 tünelden oluşan 2.000 m² alanda tam otomasyonlu, katı yakıtla ısıtılan fide üretim serasında sebze üretimi dönemi için sebze fidesi üretimi yapılacak olup, sezon haricindeki dönemde ise süs bitkisi fidesi yetiştiriciliği yapılabilecek.

Öte yandan Vali Fidan, Ürgüp İlçesin bağlı Sarıhıdır Köyünü ziyaret ederek köy kahvesinde vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

Vali Fidan'a Ürgüp ziyaretinde Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan, Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili, Vali Yardımcısı Hüseyin Çam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Aktürk, Garnizon Komutanı Murat Yakın ve İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu'da eşlik etti.