Kapadokya'da bir bayan Rus vatandaşının peri bacaları arasında Nevşehir ve Uçhisar'ı takipçilerine canlı yayınla anlatıken gözlerinin yaşarması ve o anlarını sosyal medya hesabından paylaşması Türk takipçileri tarafından görüntülerin ardından gelen ezan sesinden dolayı etkilenerek ağladığı şeklinde yorumlanmış ve bir çok haber kanallarınada bu şekilde konu olmuştu.

O görüntülere açıklık getirdi! 'Yanlış anlaşıldım...'

RENGARENK MANZARASI beni çok etkiledi! Müthiş bir Kapadokya!

Bunun üzerine Rus vatandaşı Türk gelini bu yanlış anlaşılmaya Tik tok hesabı üzerinden açıklık getirdi. Ve "ezan sesi sonrası ağladı" haberlerini yalanladı. Ben sadece orada gördüğüm manzaradan etkilendim" dedi.

İşte o açıklama;

"Öncelikle ben turist değilim ve 10 senedir İstanbul'da yaşıyorum. Türk biriyle 6 yıldır evliyim. Ben ayrıca Türkçe de biliyorum. Ben o yayınladığım videoda ülkemdeki insanlar için Kapadokya'nın tanıtımını yaptım. Uçhisar kalesine 6 kez çıktım. Ama o gün ilk defa akşam kaleye çıktım ve o güneş batışındaki manzara beni çok etkiledi. Ben çok duygulal bir insanım. Bir kaç gün öncede bir stres yaşamıştım ve iyice doluydum. O duygu yoğunluğunda iken ezan seside tesadüfen denk geldi.

Sonra yayınladığım video üzerinde yapılan yorumlar ve ardından hiç araştırmadan yapılan bir çok haberleri görünce bende eşimde çok şaşırdık. Ama bana hiçbir haber kanalı sormadı. Siz orada ağladınız ama ne oldu acaba neden ağladınız diye, hala da sormuyorlar. İnsanlar hemen görüntüler ve Ezan sesi üzerine yapılan yorumları kabul etmişler.

Tamam Müslümansınız ben sizlere çok saygı duyuyorum. Ben zaten bu ülkede yaşıyorum ama ben bir hristiyanım. Ve hristiyanlık dinimi değiştirmek gibi bir düşünce de aklımda yok. Ezan sesini ben 10 sene boyunca duyuyorum. Ve ben artık bir turist değilim. Bu konuda çıkan haberlere inanmamanızı istiyorum. Bu yanlış anlaşılmayı da düzeltmek istediğim için bu açıklamayı yapıyorum. Artık şoktayız ve yapacak bir şey yok. Ben sizlerden de çok özür dilerim eğer böyle bir anlaşılmaya sebebiyet verdi isem ve yanlış anlaşılmış isem..." dedi.

Özellikle yayınlanan videonun altına yapılan yorumların tamamı bu şekilde anlaşılmıştı.