Yapay zeka bunu da yaptı; Türkiye'deki illeri yeniden isimlendirdi.  Son dönemde hayatımızın içinde olan yapay zeka bu kez şehirlerin isimleri üzerinden bir çalışma yaptı. Ortaya birbirinden farklı isimler çıktı.

Yapay zeka 81 ili yeniden isimlendirdi! 

Yapay zekanın neler yapabileceğini merak eden bir sosyal medya kullanıcısı tarafından yapay zekadan Türkiye’deki şehirlere yeni isimler verilmesini istedi. Yapay zeka tarafından verilen isimlerde, Ankara’ya ‘Atatürk’ ismini veren yapay zeka, İstanbul’a ‘İstarmoni’, Kayseri: Marşeş, Yogzat: Boğazlıyan, Kırşehir: Kiriyakos, Niğde: Anayurt, Aksaray: İlhamiye ve Nevşehir’e ise ‘Kapadokya’ demeyi tercih etti.

Yapay zeka'da Kapadokya'yı Nevşehir'le tescilledi

Sosyal medyada binlerce yorum ve beğeni alan paylaşım, kullanıcılar tarafından ilgi gördü. Nevşehir’e ‘Kapadokya’ yakıştırması yapılması ise, kullanıcılar tarafından beğeni topladı.

Kapadokya'nın Nevşehir ismi ile birlikte kullanılması gerektiği fikri büyük ilgi gördü.

Nevşehirli vatandaşlar, Yapay zekanın verdiği bu ismi "Kapadokya" olarak birlikte kullanılmasını gerektiğini savunarak. Nevşehir ve Kapadokya birlikte kullanılmalı önerisinde bulundu.

FİB Haber Merkezi olarak bizde bu konuda bir kez daha ilgililere açık çağrıda bulunuyoruz. Gelin iş işten geçmeden "Nevşehir:Kapadokya" bu ismi mutlaka resmileştirelim....

(Haber Merkezi)