Yerel

Yasemin Duman'ın Avanos Güray Müzede kişisel sergisi açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Yasemin Duman, resim dünyasındaki yolculuğuna ikinci kişisel sergisiyle devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Yasemin Duman, resim dünyasındaki yolculuğuna ikinci kişisel sergisiyle devam ediyor. İlk sergisini geçtiğimiz ay Forum Kapadokya'da açan Duman, şimdi ise Avanos Güray Müze'de 12-27 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Sanat hayatına kaydırmaz ahşap tepsileri boyama arayışı sırasında renklerin dünyasına dalarak resim yapmaya başladığını belirten Duman, bu yolculuğun başında tepsi, sehpa ve kutu gibi objeleri boyarken, zamanla bu tutkuyu tuvallere taşıyarak çeşitli tekniklerde çalışmalar yapmaya başladığını ifade ediyor.

 4 yıl önce Konyaaltı Halk Eğitim'de resim kursuna katılan Duman, burada Selçuk Sazak'ın rehberliğinde ve kursiyer arkadaşlarından Yadigar Can'ın desteğiyle soyut ve gerçekçi resimlere yöneldiğini, akrilik, yağlıboya ve suluboya gibi tekniklerle denemeler yaptığını anlatıyor. 

İki yıl önce eşini kaybettikten sonra Avanos'a dönen ressam Duman, resmin hayatında daha da önemli bir yer edindiğini, soyut çalışmalarında melankolisini, gerçekçi çalışmalarında ise günlük yaşamını renklere yansıttığını dile getiriyor. 

Emeklilik sonrası üretkenliğini resimle sürdüren Duman, eserlerini sergilemekten mutluluk duyduğunu belirtiyor. Ayrıca, emeklilikten önce boş zamanlarını bahçecilikle geçirdiğini ve 2017'de tarım önlisans eğitimini tamamladığını da ekliyor. Yasemin Duman, lise yıllarındaki resim öğretmeni Cevdet Aksakal'ı da saygıyla anarak, bu yolda nereye kadar gidebileceğini keşfetmek istediğini vurguluyor.

Sergi için kendisine kapılarını açan Güray Müze yetkililerine teşekkür eden Duman son olarak da "Bir resme karar verip renklendirmeye başladığımda saatlerin nasıl akıp gittiğinin farkında bile olmuyorum, su içmek bile aklıma gelmiyor. Şimdilerde Avanos yukarı mahalledeki harabe evleri fotoğraflayıp, geçmişin yaşanmışlığını, dayanıklılığının gözümdeki yansımasını sulu boyayla resmetmeye çalıştığım bir seri yapıyorum. Doğup büyüdüğüm yerdeki bu evlerin hiç bilmediğim özelliklerini keşfediyorum, inanılmaz keyif alıyorum." cümleleriyle sözlerini tamamladı.