Fikir adamı ve Yazar Yusuf Kaplan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de, “Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru” konulu konferans verdi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncül, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Anadolu’nun İslamlaşmasına ve Türkleşmesine öncülük etmiş Hoca Ahmed Yesevi geleneğinden gelen Hünkâr Hacıbektaş Veli’nin ismini taşıyan üniversite olarak, her bir öğrencinin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunacak bilimsel, kültürel, sportif, sanatsal etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda bir birinden değerli yazar, şair ve düşünce insanını öğrencilerle buluşturduklarını belirten Aktekin, katılımlarından ve konuşmalarından dolayı Yusuf Kaplan’a teşekkür etti.

Konuşmasına İsrail’in Filistin’de kadın-çocuk, hasta ve sivil demeden, insan haklarını, yaşama hakkını ve evrensel hukuku hiçe sayarak yaptığı katliamlara değinerek başlayan fikir adamı ve Yazar Yusuf Kaplan, “İsrail tarafından Filistin’de ortaya konulan katliamlar aslında apaçık hunharca işlenen cinayetlerdir. Bu cinayeti işleyenlerin cinayetlerini kimlere karşı işlendiklerine baktığımızda ise yüzyıl önce kendisini katledenlere karşı değil, insanlık tarihi boyunca kendilerine kucak açmış bir medeniyetin temsilcilerine karşı işlenmekte olduğu germekteyiz” dedi.

İslâm medeniyetinin dinamikleri ve batı medeniyetinin tahlili çerçevesinde konuşmasına devam eden Kaplan, İslam medeniyetinin tarih boyunca diğer tüm medeniyetlerle temasa geçen, bir medeniyet olduğunu söyledi. Kaplan batı medeniyetinin ise kendilerinden başka medeniyetleri tanımayan bir anlayışa sahip olduğunu ifade etti.