TİVİBU Televizyonu müzik kanalı görsellerinde Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasının Kayseri olarak gösterilmesi Nevşehirli vatandaşların büyük tepkilerine neden oldu.

Bu tarihi hatadan biran önce dönün!!!

Edinilen bilgilere göre, TİVİBU Televizyonu yönetiminde ki Radyo müzik yayınlarının Jeneriğinde ülkemizin turistik ve tarihi mekanları müzik eşliğinde görsel video ile tanıtılıyor...

Bu tanıtımda Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasıda var, ancak tanıtım köşesinde KAYSERİ-UÇHİSAR olarak yanlış yazılmış. En azından biz bunu yanlışlık diye nitelendiriyoruz. Şimdi TİVİBU yetkililerine sesleniyoruz; "Uçhisar Kayseri'nin değil Nevşehir'indir. Bu yüzden görselin NEVŞEHİR-UÇHİSAR olarak düzeltilmesi ve bu yanlışlığın biran evvel düzeltilmesini bekliyoruz."

Yayınlar TİVİBU nun 501,502,503,504... Nolu müzik kanallarından aynı anda yapılıyor.

Yanlış Hesap NEVŞEHİR'den döner....!

Müzik kanalında kullanılan Uçhisar görseli üzerinde "Kayseri-Uçhisar" olarak gösterilmesine Nevşehir'den tepkiler çığ gibi büyüyor...

Tepkilerini FİB Haber “WhatsApp” ihbar hattına ileten Nevşehirli vatandaşlar, "Yapılan yanlışlık sonrası kanalın yetkililerini önce Nevşehir halkından özür dilemeye sonrada hatasını düzeltmelerini bekliyoruz." dediler.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasının Tivibu Müzik Kanalında, Kayseri olarak gösterilmesine tepki gösteren Nevşehirli vatandaşlar Tivibu yetkililerine seslenerek, "Bilerek yada bilmeyerek yapılan bu büyük yanlıştan biran önce dönülmesini bekliyoruz." dediler.

 'Kapadokya Kayseri değil NEVŞEHİR’dir'

Nevşehirli vatandaşlar; "Hiç coğrafya bilginiz yoksa insan google yazar öğrenir. Şimdi bu nedir bu Allah aşkınıza; İş güzarlık mı uyanıklık mı? Kasıtlı mı yoksa bilinçsizce mi? Cahillikle mi yoksa acemilikle mi yazıldı? bilinmez ama tek gerçek şudur ki; Uçhisar Nevşehir'dir. "Kapadokya NEVŞEHİR’dir' Nevşehir KAPADOKYA'dır..." Biz hiç bıkmadan hiç yılmadan söylemeye, bilmeyenlerede öğretmeye anlatmaya devam edeceğiz. "

FİB Haber Merkezi olarak, bu hatanın düzeltilmesi için konunun takipçisi olacağız.

Nevşehir tek ses, tek yürek: 'Uçhisar NEVŞEHİR’dir'

KAPADOKYA NEVŞEHİR’dir." NOKTA!

Acıgöl Nevşehir'dir,

Avanos Nevşehir'dir,

Derinkuyu Nevşehir'dir,

Gülşehir Nevşehir'dir,

Hacıbektaş Nevşehir'dir,

Kozaklı Nevşehir'dir,

Ürgüp Nevşehir'dir, 

Kaymaklı Nevşehir'dir,

Ortahisar Nevşehir'dir,

Uçhisar Nevşehir'dir,

Göreme Nevşehir'dir,

Özkonak Nevşehir'dir,

Kapadokya Ürgüp'tür... Kapadokya  Avanos'tur... Kapadokya Gülşehir'dir Derinkuyu'dur... Kapadokya Acıgöl , Hacıbektaş, Kozaklı'dır...  Kapadokya Göreme, Kapadokya Uçhisar Kapadokya  Ortahisar Kapadokya Mustafapaşa Kapadokya  Gülşehir Derinkuyu  NEVŞEHİR'dir..

Velhasıl, 23 belediyesi 7 ilçesi ile KAPADOKYA NEVŞEHİR’dir. NOKTA!"  #kapadokyanevsehirdir.

Kapadokya'nın merkezide kendiside Nevşehir'dir...

Daha evvel lendisiyle görüştüğümüz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya ile ilgili FİB Haber Merkezine özel yaptığı açıklamada; “Kapadokya’nın merkezi Nevşehir olduğunu bütün dünya biliyor. Benim söylememe gerek yok” dedi. 

Başkent Ankara'da düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği Çalıştayı"nda FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı’nın sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy açıklamasında; “Kapadokya Bölgesi Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri ama daha olması gerektiği yerde değil. Çok daha büyük gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız. “ dedi.

Başka Kapadokya yok…

Kapadokya'daki tarihi ve kültürel alanın korunması ve dünya turizmindeki gelir payının artırılmasına ilişkin çalışmalara hız verildiğini aktaran Ersoy; "Kapadokya dünyanın en büyük değerlerinden biri ve tüm dünya da bunun farkında. Bu bağlamda Kapadokya’nın en iyi şekilde tanıtılması, korunması ve yaşatılması gerekiyor. Biz Bakanlık olarak Kapadokya Alan Başkanlığı’nı işte bu özel sebeplerle kurmuş bulunuyoruz. Tabi bunun için sadece devletin sahip çıkması yetmez başta yörede yaşayan halkımız olmak üzere herkesin bölgesine ve bu önemli değerlerine sahip çıkması gerek. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Çok yakın bir gelecekte sizde Kapadokya’nın yıldızının hızla yükseldiğini yükselmiş olan yıldızının daha ne kadar yukarılara çıkacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

detail-photo-fancybox-0detail-photo-fancybox-1detail-photo-fancybox-2detail-photo-fancybox-3detail-photo-fancybox-4

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kapadokya Bölgesi'nin Merkezi Nevşehir'

Kapadokya’nın coğrafi konumu ile alakalı farklı algı oluşturma çabası içinde olanlara Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 Nevşehir Mitingi'nde yaptığı konuşması ile nokta koyalım.

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 Nevşehir Mitingi'nde yaptığı konuşmasında; "Hacıbektaş-ı Veli Hazretlerinin şehri Nevşehir, 'Kapadokya Bölgesi'nin Merkezi Nevşehir' açıklamasında bulunmuştu. İşte Erdoğan'ın o konuşması;

detail-photo-fancybox-2