İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Sosyal Medyada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i takibe aldı. Ardından da bu defa CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de kendisini takibe aldığı öğrenildi. Yaşanan bu gelişmeler acaba Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı CHP'ye mi geçecek...? sorusunu da beraberinde getirdi.

Rasim Arı Başkan CHP'ye mi geçecek...?

Hacıbektaş ilçe sakinlerinden M. Cem Kaya sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmesinde şunları ifade etti;

"Her zaman ve her ortamda, Nevşehir Belediye Başkanı değerli büyüğüm ve abim Rasim Arı'nın Belediyecilik anlayışının, CHP'nin öz benliğinde var olan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışını ile birebir örtüştüğünü dile getirmişimdir. Bu tespitimi kendisinin belediyecilik misyonunu yakınen takip eden ve uzun dönemdir kendisini tanıyan biri olarak yapıyorum.

Son yerel seçimlerdeki Nevşehir'deki başarısının altında da bu anlayış yatıyor. Halka dokunan, halkın sorunlarını yerinde dinleyip çözüm üreten ve hakça paylaşımdan yana olan, parti rozetini bir kenara bırakıp hiç bir ekonomik ve sosyal guruba ayrıcalık göstermeyen bu insancıl anlayış. Nevşehir Halkı da bu anlayışı yerel seçimlerde ödüllendirdi. Ve yeniden başkan olamaz denilen Rasim Arı'yı, yüksek bir oy oranı ile yeniden başkan seçti. Tüm ülke Rasim Arı'nın bu başarısını konuştu. Şimdide belediyecilik faaliyetlerini konuşmaya devam edecektir.

Ben şahsım olarak Rasim Arı Başkan'ımızı en başından beri, ülkemizin koca çınarı Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birleştirici gücü CHP'de görmek istediğimi her zaman dile getirmişimdir. Hatta önceki dönem CHP Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir çok defa belediye başkanları toplantılarında ve diğer sohbetlerde Rasim Arı'nın belediyecilik anlayışını ve sosyal medyayı etkin şekilde kullanmasını örnek vererek bir kaç kez dillendirdiğini duydum. Bu durumu Rasim Arı Başkanıma da iletmiştim.

Şimdi gelelim ana başlıktaki sorumuzun cevabına. Az önce Rasim Arı Başkanımızın İnstagram hesabına baktığımda, CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'i takibe aldığını ve Genel Başkanımızın'da kendisini takibe aldığını fark ettim. Bu yazıyı da gazeteci basın emekçisi gazeteci dostlarıma saygı duyaraktan, az çok haberci kimliğimle, yüksek haber değeri olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. Amacım niyet okumak değil. Ancak beklentimiz Rasim Arı Başkanımı CHP'de görmektedir. Bu olumlu gördüğüm gelişmenin Rasim Başkanımızın CHP rozeti takması ile son bulmasını yürekten isterim. Tabii ki karar kendilerinin. Ancak tekrar yinelemek isterim ki, mensubu olmaktan gurur duyduğum CHP'de Rasim Arı Başkanımı görmek beni, kendisini çok seven Hacıbektaş halkını ve binlerce kişiyi eminim ki çok mutlu edecektir. Rasim Arı'nın partimize çok fayda sağlayacağından eminim. Bu karşılıklı takipleşme jestinin sonucunu bekleyelim ve görelim..." dedi.

Yapılan bu yoruma İlk tepki ise İYİ Parti Avanos Belediye Başkan adayı Gökçen Aker'den geldi.

CHP hükümeti devirdi de bizim mi haberimiz yok? Yasama yürütme yargı ekonomi eğitim tarım politikaları chp ye geçti de bizim mi haberimiz yok? Cumhurbaşkanlığını erdoğana altın tepside sunup karşılığında belediyeleri kazandınız! Ama yönetim sistemi hala ucube başkanlık sistemi! Halk hala mağdur! Emekli hala geçinemiyor! Esnaf hızla küçülmeye devam ediyor! Gençler hala bu ülkeden gitmek istiyor! Türk milleti her geçen gün fakirleşmeye devam ediyor! Önemli olan şu; chp bu kazanımı sürdürebilecek mi? Akp bu mağlubiyeti yönetebilecek mi? Chp olarak aldığınız oylar emanet! Akp sadece basit 2 hamleyle emekliye zam ve faiz oranlarında dengeli yönetim ile yeniden yükselebilir! Türkiye nüfusunun %65’lik kesimi milliyetçi muhafazakar şeçmenden oluşur. Siyaseti sosyoloji bilgisinden uzak sadece matematik hesabıyla yaparsanız her daim yanılırsınız." dedi.