Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; Sevgili Ürgüplü hemşehrilerim, Sokak hayvanları konulu ilk toplantımız yüksek katılımla ve çok verimli geçti. Katılımları ile görüşlerini ifade eden tüm taraflara teşekkür ederim." dedi.

Toplantıda alınan kararları açıklayan Başkan Bul ;

"-6 kişilik Can Dostlar komisyonu kuruldu. (2 veteriner hekim, barınak mülk sahibi, birisi kedisever olmak üzere toplam 4 hayvansever)

Bu 6 kişinin himayesinde bir Ürgüp Can Dostlar Derneği kurulacak.

Belediye olarak çalışılacak ofis, hukuk desteği ve kuruluş maliyeti desteği sağlayacağız.

Bu derneğe tüm hayvanseverlerimiz üye olabilirler.

Mevcut barınağımızdaki ekipleri yönetmesi için Pazartesi gününden itibaren Veteriner Hekim ve mevcut zabıta amirimiz Yusuf Bey yönetici olarak atanmıştır. Sistem oturuncaya kadar orada görev yapacaktır.

(Zabıta amirimiz olarak aynı gün vekaleten Recai Bey atanıyor.)

Can Dostlar komisyonu ana hedef olarak Ürgüp’teki sokak köpeklerini kısırlaştıracak, rehabilitasyon ihtiyacı olanlara da bu desteği sağlayacaklar.

Belediye olarak, Ürgüp’ümüzün iki temel probleminden bir tanesi olan sokak köpeklerimiz için yapılacak bu çalışmaların destekçisi olacağız.

Amaç: Sokak köpeklerimizin zarar görmemesi ve hemşehrilerimize zarar vermelerinin bilimsel ve kanuni sınırlarda önlenmesidir.

Düzenli olarak bu konuda aylık toplantılarımız devam edecek ve gelişmeleri takip edeceğiz. Bu arada çevre köy ve beldelerden yeni bırakılmaların olmaması için de tedbir alıyoruz. Hayırlı olsun. Başarılar diliyorum. Yeni yineden Ürgüp." dedi.