T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında FOTON Derneği tarafından 3-4 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 2. FotoMaraton Kapadokya'nın kazananları açıklandı. Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlerin ücretsiz katılımına açık olan etkinlikte, Cep ve Dijital kategorilerde 629 katılımcı yer aldı.

FotoMaraton, renkli ve coşkulu bir açılışla başladı. Katılımcılara çay, kahve, dondurma ve enerji içeceği ikramları yapıldı. Trompet sesleriyle başlayan etkinlik, canlı heykel gösterileriyle devam etti. Fotoğraf temaları, jüri üyelerinin eşliğinde açıklandı ve tüm katılımcılar büyük bir heyecanla fotoğraf çekimlerine başladı.

Bu yılki FotoMaraton Kapadokya'da jüri üyeleri Cem Kıvırcık, Dilek Aşkın, Fikret Çapacı, Derya Yazar Atasever ve Murat Gür'ün değerlendirmeleri sonucunda kazananlar belirlendi. Etkinlik boyunca katılımcılara toplamda 208.000 TL ödül dağıtıldı. Her üç dijital temanın birincisine 25.000 TL, ikincisine 10.000 TL, üçüncüsüne ise 5.000 TL ödül verildi. Mobil temaların birincileri 15.000 TL, ikincileri 7.000 TL, üçüncüleri ise 4.000 TL ödülle ödüllendirildi. Ayrıca en fazla 10 katılımcıya sergileme ödülü olarak 1.000 TL verildi.

4 Ağustos 2024'te Kapadokya Üniversitesi Fabrika Yerleşkesi'nde düzenlenen Coşkun Aral ve Erdem Kılavuz'ın "Sirkeci" odaklı söyleşisi sonrasında gerçekleşen ödül töreninde kazananlar açıklandı. İşte kazananlar:

 

Kapadokya FotoMaraton 2024 Kazananlar

Dijital Kategori

Festival Coşkusu Birincisi: Yu - Jung Liao
Festival Coşkusu İkincisi: Cihan Savran
Festival Coşkusu Üçüncüsü: Necat Canbolat
Festival Coşkusu Sergilemeler: Kemal Türk, Ayten Altıntaş

Sokak Portreleri Birincisi: Fatih Yılmaz
Sokak Portreleri İkincisi: Alperen Açıkgöz
Sokak Portreleri Üçüncüsü: Cihan Savran
Sokak Portreleri Sergilemeler: Emir Tetik, Hasan Hüseyin Yavuz, Hülya Kahraman

Kaya Oluşumları Birincisi: Serdar Aydın
Kaya Oluşumları İkincisi: Tuğba Öztekin
Kaya Oluşumları Üçüncüsü: Mohammad Yusof Halimi

 

Mobil Kategori

Evler-Sokaklar Birincisi: İsmail Taşgeldi
Evler-Sokaklar İkincisi: Fatih Yılmaz
Evler-Sokaklar Üçüncüsü: Fazilet Ecemiş Yılmaz
Evler-Sokaklar Sergilemeler: Kübra Bakır Bayam, Yasin Çetin, Mehmet Emin Özdemir

Atlarla Yaşam Birincisi: Ömer Oğuzhan Pınarbaşı
Atlarla Yaşam İkincisi: Hilal Emnacar
Atlarla Yaşam Üçüncüsü: Gözde Vurkan
Atlarla Yaşam Sergileme: Kemal Türk

Ustalar Birincisi: Emir Tetik
Ustalar İkincisi: Yonca Yel
Ustalar Üçüncüsü: Hilal Emnacar
Ustalar Sergileme: Melik Ejder Tepret

FOTON Derneği Başkanı Coşkun Aral, tüm katılımcıları tebrik ederken, fotoğraf sanatına olan katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Coşkun Aral: “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz FotoMaraton Kapadokya etkinliği, her zamankinden daha coşkulu ve katılımcı dolu geçti. Fotoğraf sanatına gönül veren amatör ve profesyonel fotoğrafçıların bir araya gelerek, Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde unutulmaz eserler ortaya koymaları bizi çok mutlu etti. Bu etkinlik sadece fotoğraf dolu bir etkinlik değil, aynı zamanda bir öğrenme, keşfetme ve paylaşma platformu oldu.

Nevşehir Kültür Yolu Festivali'nin de katkılarıyla, fotoğraf sanatına olan ilgiyi daha da artırmayı başardık. Her bir katılımcının gösterdiği emek ve yaratıcılık, fotoğraf sanatının sınırlarını zorladı ve bizlere unutulmaz anlar yaşattı. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerle fotoğraf sanatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Tüm katılımcılarımızı bir sonraki FotoMaraton’da tekrar aramızda görmek dileğiyle."

Kazanan fotoğraflara fotondernegi.com üzerinden erişilebilir.