Fotoğraf Sanatçısı Hasan Galip Temur, tasarladığı projenin bir örneğini şahsi sosyal medya hesabından paylaştı.

Nevşehirli vatandaşlarımızın yoğun olarak talep ettiği ve İlk kez FİB Haber Merkezi olarak geçtiğimiz yıllarda da gündeme getirdiğimiz silüet yazısı hakkında Fotoğraf Sanatçısı Hasan Galip Temur'un projesini ve örnek uygulamasını görünce çok heyecanlandık. 

Kapadokya yazısı Nevşehir'e çok yakışacak.

Fotoğraf Sanatçısı Hasan Galip Temur, Nevşehir için düşündüğü projesi hakkında şunları söyledi; "Bu benim yıllardır düşündüğüm bir proje... Düşünsenize milyonlarca insanın selfielerinde kimi zaman belki filmlerin fragmanlarında hatta Kapadokya semalarından geçen dünya uçaklarından görüneceğini bir hayaledin, Kapadokya'nın merkezi giriş kapısı Nevşehir'in yüksek dağ ve tepelerinde "Cappadocia" yazısı yer alacak. Nevşehirin ufkunu kesinlikle değiştireceğinden eminim. " ifadelerine yer verdi.

Temur, "Kapadokya'nın Merkezine İmza Böyle Atılmalı, Diye Düşünüyorum Başkanım" sözleriylede Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya bu projenin hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu.

“ABD’nin Hollywood’u, Hindistan’ın Bollywood’u varsa Türkiye'nin ise Kapadokyası var’

Nevşehir Kalesi, Külliye ve Üniversite civarları başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerine 'Kapadokya' yazısı yerleştirilse... Gece aydınlatması da yapılarak şehre ayrı bir renk katmaz mı? Ayrıca sıla-i rahim için memleketine gelenlerle, yerli ve yabancı turistlerin bu yazı önünde hatıra fotoğrafı çekerek sosyal medyada paylaşmaları şehrimizin tanıtımı ve marka değerine ayrı bir katma değer katmaz mı... 

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Belediyesi'nden bu konuda güzel bir çalışma başlatmasını rica ediyoruz. 

Son zamanlarda Dünya'nın adeta yeni keşfettiği Kapadokya bölgesi, peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri haline geldi.

Hasan Galip Temur'u tebrik ediyoruz.

İşte Doğal film platoları ile Nevşehir ile Kapadokya'nın bütünleştiği muhteşem projenin Fotoğraf Sanatçısı Hasan Galip Temur'un hayaliyle örnek görselleri...