Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimdeki geleceğini şekillendirmek amacıyla önemli bir adım atıldı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan genel müdürlüğe bağlı meslek liselerinde uygulanacak olan Ahilik Kültürü ve Girişimcilik dersi, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nde yer almıştır. Bu uygulamayla milli ve manevi değerlerin güçlendirilmesiyle birlikte Ahilik kültürünün yeniden canlandırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede ülke genelinde "Genç Girişimci Ahiler “projesi başlatılmıştır.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi İl Eylem Planında; Ahilik kültürü ve girişimcilik, Ahilik haftası etkinlikleri bulunmakta olup bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 Ekim Perşembe günü Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda meslek liselerinde öğrenim gören 11.sınıf öğrencilerine "Mesleki ve Teknik Eğitimde İyileştirme Temalı“ Ahilik Kültürü/Tüketici Hakları konularında konferans verilmiş yapılan konferansa 200 öğrenci, 10 okul yöneticileri ve ilgili okul öğretmenleri katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim şube müdürü Malik ERDOĞAN, sunum yapan Ticaret İl Müdürlüğü uzmanlarına teşekkür ederek, Ahilik kültürünü temel alan bu çalışmaların, öğrencilerin karakter gelişimine katkı sağlayacağını, aynı zamanda onları iş hayatında aktif rol alarak fütüvvet ehli bireyler olarak yetişeceğini, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle donatılarak girişimcilik ruhu kazanacaklarını, bu sayede ülkenin geleceğine sağlam bir temel oluşturacaklarını belirtti.