Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, yeni hazırlanmakta olan aile hekimliği yönetmelik taslağı ile ilgili basın açıklaması yaptı. ÇETİN, yapmış olduğu açıklamada;

“Çalışma hayatı ile ilgili her yeni düzenlemeden beklenti aksayan yönlerin düzeltilmesine yönelik müdahale ve bu görevleri ifa eden çalışanların karşılaştıkları sorunlara çareler üretmesidir.

Fakat ne yazık ki kamu çalışma hayatında her yeni düzenlemenin çalışanlar ve çalışma hayatı aleyhine bir içerikle karşımıza çıktığını görüyoruz. Son olarak aile hekimliği ile ilgili yeni bir yönetmelik taslağı hazırlanmakta olduğu ifade edilmektedir. Bu taslakta ücretlerin düşürülmesine yönelik düzenlemeler başta olmak üzere aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının mağdur edecek, ilave iş yükü getirecek düzenlemelerin yer aldığı konuşulmaktadır.

Bir kez daha dikkat çekiyoruz; sosyal taraflarla görüşülmeyen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının görüşüne başvurulmadan, çalışma hayatındaki sıkıntıları dikkate almadan hazırlanacak her yeni düzenleme sorunlar yumağına büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımız sorunlarının çözülmesini beklemekte, mali ve özlük haklarında iyileştirmeler talep etmektedirler. Sahanın beklentilerinin aksine yapılacak her düzenlemenin karşısında olduğumuzu ve tüm platformlarda bu düzenlemelere karşı bir mücadele ortaya koyacağımızı ifade ediyoruz” dedi