Kültür - Sanat

Antika meraklıları Avanos'ta buluşuyor

Nevşehir'de antika meraklısı satıcılar ve antika sevenler bu hafta sonu Avanos ilçesinde kurulan Antika Pazarı'nda buluşuyor.

Her hafta sonunda Uçhisar, Göreme, Avanos ve Ortahisar da sırayla düzenlenen antika panayırı yöre halkından büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bu kapsamda 13 Ekim 2024 Pazar günü Nevşehir'in Avanos ilçesinde antika meraklılarına özel Antika Pazarı kuruluyor.

Avanos ilçesinde kurulacak antika eşya pazarında çok sayıda eski para, saat, eski zaman telefonları, kapı kilitleri, bıçak, kama ve kılıçlar, tahıl öğütmede kullanılan çeşitli taş eşyalar, gaz lambaları, daktilolar, radyolar, plaklar, bakır kaplar, sandıklar gibi pek çok farklı objenin alım ve satımı yapılacak.

Avanos'ta Antika Panayırını görme fırsatı bulanlar, eski eşyalardan gelen huzuru, merakı, geçmişe ait olan değerlerin izlerini keşfedecek. 

Avanos' ta her ayın ikinci pazar günü, Avanos Kapalı Pazaryerinde "ANTİKA PAZARI" kuruluyor.  Tüm antikaseverleri ve misafirlerimizi "Avanos Antika Panayırı”na bekleriz.

“Geçmişten geleceğe köprü”
Antika Pazarının kurulmasına öncülük eden ve 40 yıldır antikacılık yaptığını söyleyen Mehmet Yoğuran, “40 yıldır antikacılık yapıyorum. Bu bizim baba mesleğimiz." dedi.

Nevşehir'de ikinci el eşya satışlarının da geçmişe göre artış kaydettiğini belirten Yuğuran, “Bu konuda geçmişe göre yoğun bir ilgi var. Vatandaş yıllar önce kullandığı eşyaları bize satıyor. Aynı ilgi şark köşesi oluşturmak isteyen vatandaşlar tarafından da gösteriliyor. Şark köşesi oluşturmak isteyen vatandaş bize yöneliyor. Satışlarımız yaz aylarında artıyor. Nostalji tutkusu her geçen gün artıyor” dedi.

“HERKES ANTİKA BİRİKTİRİYOR”

Nevşehir'de geçtiğimiz yıllarda antikaya pek fazla ilginin olmadığını belirten Mehmet Yuğuran, günümüzde durumunun tam aksine olumlu yönde ilerlediğini bildirdi.  

Vatandaşların antikaya olan ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Yuğuran; “Artık insanların antika ürünlere ilgisi giderek artıyor. Herkes antika biriktiriyor. Elinde olanlarda satmıyor. Merak yüz misli artmış. Herkesin biriktirdiği bir şey var. Herkes farklı bir şeyler biriktiriyor” dedi.