Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe gıda tarım müdürlüğü ekipleri ile birlikte Su Ürünleri satışı yapan iş yeri denetimi yaptılar.

1 Eylül’de başlayan yeni av sezonu ile balıkçı tezgâhlarında denetimlerini sürdüren Avanos Belediyesi Zabıta ekipleri pazar yerlerinde balık satışı yapılan tezgâhları denetledi.

Yapılan uygulamada çerçevesinde ekipler, ’5996 Sayılı Veteriner, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’ kapsamında satışa sunulan balık fiyatlarının piyasa fiyatlarına uygun olup olmadığı, balıkların tazeliği ve balık tezgâhlarının hijyeni kontrol edildi.

BALIKÇILARA DENETİM SIKLAŞTIRILACAK

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan denetimlerde, işletme kayıt belgeleri, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları, fiyat etiketleri, soğutucular, balıkların tazeliği ve boylarının standartlara uygunluğu ile balıkların sıcaklıkları ekipler tarafından kontrol edilirken, denetimler sırasında standartlara uymayan balıkçı esnaflara gerekli ikazlar yapıldı.

Öte yandan il genelinde kontrollerin rutin bir şekilde devam edeceği belirtilerek, esnafların standartlara uymaları, vatandaşların da herhangi bir olumsuzluk durumunda zabıta ekiplerine bildirmeleri istendi.