Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Aşağıbarak köyündeki vatandaşların şebeke çilesi sona erdi. Aşağıbarak köyünde yapımı tamamlanan baz istasyonu hizmete girdi.

Bakan Yardımcısı Gizligider hafta sonu Aşağıbarak köyünü ziyaret ederek, köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Hacıbektaş ilçesine bağlı Aşağıbarak köyünü ziyaret ederek Aşağı Barak köyü muhtarı Yaser Kavak ile birlikte devreye giren baz istasyonunu alanı ile tarihi camiide incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Gizligider'in Aşağıbarak köyü ziyaretlerine Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş'te eşlik etti.

Aşağıbarak köyü muhtarı Yaser Kavak; "Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider'i köyümüzde ağırladık. Bizim ve çevre köylerin en büyük sorunu olan Baz İstasyonu'nun yapılmasında emekleri için Sayın Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider'e şahsım ve köylülerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımızı arz ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, Yaklaşık bir hafta önce Aşağıbarak köyünde yıldırımın isabet etmesi sonucu devrilen tarihi cami minaresinin alemi onarıldı. Ayrıca, fırtınada gördüğü zarar sonrası onarılan tarihi camiinin ses düzeni köy halkı tarafindan yenilendi.

Editör: İbrahim UYSAL