Gelin Bu Kurban Bayramında Kurbanlarımızı Hacıbektaş'ta Keselim. Hacı Bektaş Veli Platformu Olarak Bu Kampanyaya İlk Katkıyı Bizler Sunuyoruz.

Kıymetli Canlar, malumunuz 16 Haziran günü itibariyle mübarek Kurban Bayramı'mız başlıyor. Kurban Bayramın'daki en büyük ibadetlerden biri de, hiç kuşkusuz kadim inancımızın öngördüğü kurban kesme ibadetini yerine getirmektir. Hacıbektaş Belediyeside bu eksede, bizlerin önerisiyle geçtiğimiz senelerde uygulamaya aldığı rasyonel proje ile bir ilki gerçekleştirmişti. Bu proje kapsamında, belediyemiz gerek yıl içindeki, gerekse kurban bayramındaki vekaleten adaklık kurban kesimi talebinizi siz Canlar'ımız adına üstlendi. Bu proje yeni seçilen Belediye yönetimi tarafından da devam ettiriliyor.

İyi düşünülmüş bu projeye göre, Hacıbektaş Belediyesi soysal ve halkçı belediyecilik misyonundan haraketle, yıl içerisinde ya da Kurban Bayramında ilçemize gelip kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen, fakat çeşitli sebeplerden dolayı ilçemize gelemeyen Canlar'ımızın yerine, vekaleten adaklık kesim işlemini siz Canlar'ımızın adına belediyeye ait mezbahada gerçekleştiriyor. Bu işlem için Belediye'ye ait Whatsapp hattından iletişime geçmeniz yeterli oluyor. Whatsapp hattı (0 532 359 40 50)

Böylece, Canlarımız hem Kurban kesme ibadetlerini yerine getirmiş oluyor, hemde belediyemize "Pir'imiz Hacı Bektaş Veli'nin ebedi istirahatgahının bulunduğu" Hacıbektaş'ımıza hizmet etme noktasında maddi bir destekte bulunulmuş oluyor. İsterseniz kurban kesmek yerine, doğrudan kurban bedelini belediyemize bağış olarak da yatırabiliyorsunuz. Bu proje özellikle Kurban Bayramında zirve noktaya taşınıyor. Tercih doğrudan doğruya siz Hacıbektaş'a gönül vermiş milyonlarca Can'ımızın inisiyatifine kalmıştır.

Şimdi önümüzde yine bir Kurban Bayramı var. Kurban Bayramlarında geleneksel hale gelmesini istediğimiz bir kampanya başlatmak istedik. Bu kampanyaya ilk desteği de Hacı Bektaş Veli Platformu olarak biz vereceğiz. Bu sene Kurban Bayramında kurban kesme ibadeti yerine, 12 bin TL kurban satış bedelini, Hacıbektaş belediyesine hizmete dönüştürülmesi adına bağışlama kararı aldık. Yurdun dört bir yanındaki siz değerli dostlarımızda belediyemize destek olma noktasında, bu manevi kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Belediyemize yaptığınız kurban bağış desteği dekontunu bizlere mesaj yoluyla gönderirseniz, bizlerde sayfalarımızda mutlulukla paylaşacağız. Pir topraklarına hizmet etme sorumluluğunda olan, fakat maddi imkanları kısıtlı olan Hacıbektaş Belediyemize gelin hep birlikte destek olalım.

Başta Hacıbektaş Belediyemizin yöneticilerini ve yerel halkını da bugünden itibaren, bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Bu projeye sahip çıkmalarını, ellerini örnek olacak şekilde taşın altına koymalarını, bu eksende teşvik amaçlı sosyal medyadan paylaşım yapmalarını talep ediyoruz. Ayrıca belediye yöneticilerinin topluma mal olmuş tanınmış siyasi veya farklı statülerden kişileride bu kampanyaya destek olmaları konusunda iletişime geçip, kapmanyaya teşvik etmelerini bekliyoruz. Bu örnek girişimleride belediyemizin sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını arzu ediyoruz.

Hacı Bektaş Veli Platformu olarak, bizler bu projeye yürekten inanıyoruz. Çünkü bu projeyi senlerdir yurt genelindeki bir çok kurum; Kızılay, THK Türk Hava Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, İHH, Darüşşafaka Cemiyeti, Darülaceze, LÖSEV, Türkiye Diyanet Vakfı v.b organizasyonlar profosyonelce ve başarılı bir şekilde yürütüyor. Bizler Hacıbektaş olarak ilçemize maddi ve manevi değer katacak bu kampanyayı neden devam ettirmeyelim. Pir'imizin dediği gibi "Çalışmadan geçinenler bizden değildir" Yani üretmek zorundayız. Hizmet, sevgi ve kardeşlik üreteceğiz. O zaman Piri'mize layık oluruz. Unutmayalım ki, başka bir Pir Hacı Bektaş Veli ve başka bir Hacıbektaş ilçesi yok...

Not: Hacıbektaş Belediyesi mezbahanesinde kurban kesim bedeli: Canlı Kurban Kg fiyatı 250 TL dir. Kurban satış fiyatı 10 bin TL'den başlamaktadır. Meblağı yatırırken açıklama kısmına, kaç adet kesecekseniz kurban kesme bedelini ya da bizler gibi kurban kesme bedeli yerine bağış desteği olarak da yaptırabilirsiniz.

Hesap Bilgileri:

HACIBEKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İş Bankası Hacıbektaş Şubesi

İban: TR17 0006 4000001541100970 87

Hacıbektaş Vergi Dairesi

Vergi No: 162 005 079 7

Haber: M. Cem Kaya

Editör: İbrahim UYSAL