Gülşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Alper Celal Akcan, meme kanseri hakkında bilinmeyenleri ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Prof. Dr. Alper Celal Akcan, Meme kanserinde erken tanının önemi konulu seminerde meme kanserinin, meme hücrelerinde başlayan kanser türü olduğunu ve akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser çeşidi olduğuna dikkat çekti. Meme kanseri yayılmadan erken tespit edilirse, hastanın yüzde 90 oranla yaşama şansına sahip olduğunu belirten Akcan, erken teşhisin hastalığın önlemesindeki önemine değindi.

Gülşehir Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen proğrama MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci ve çok sayıda kadın katıldı.

Gülşehir Belediyesi olarak gerek sosyal gerek kültürel birçok etkinliğe imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Erkan Çiftci, eğitim semineriyle de kadınların sıkça karşılaştıkları hastalık hakkında, belediye çalışanlarını bilgilendirdiklerini kaydetti.

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci; "Meme kanseri farkındalığı etkinliğimize katılım sağlayan, destek veren ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Kadınlarımızın sağlığı konusunda bilinç oluşturmak adına büyük katkı sunan Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Filiz Kılıç’a minnettarız. Aynı şekilde, meme kanseri konusunda değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Prof. Dr. Alper Celal Akcan’a da en içten teşekkürlerimizi sunarız. Etkinliğimize katılım göstererek duyarlılıklarını ortaya koyan kıymetli kadın hemşehrilerimize de gönülden teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığı artırmada ne denli önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Sağlıkla ilgili konularda duyarlılık gösteren herkese gönülden teşekkür ediyoruz." dedi.

MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Gülşehir Belediyemizce tertiplenen “Meme Kanseri Bilgilendirme Günü” vesilesiyle bir araya geldik. Sunumları ve bilgilendirmeleri için Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Alper Celal Akcan’a teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.