Genel

İç Anadolu'da Nevşehir'in en büyük camii açıldı

Nevşehir Müftülüğü tarafından geçici imam ataması yapılan İç Anadolu'nun en büyük camilerinden Külliye Cami'nde ilk Cuma Namazı heyecanı yaşandı.

Yapımına 2015 yılında başlanan Göre yolu Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde ki Nevşehir Külliye Camiinin tamamlanmasının ardından ilk Cuma namazı kılındı.  Cuma namazını Külliye camiide kılmak için çok sayıda kişi camiye akın etti.

İç Anadolu'nun en büyük camiilerinden ...

Nevşehir Külliye Cami içinde 7500, dışında 4 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek...

Nevşehir eski Belediye Başkanı Hasan Ünver döneminde projelendirilerek 9 sene önce yapımına başlanılan daha sonra kurulan dernekle birlikte bir çok Nevşehirli iş insanları ve hayırseverlerinde destek vermesiyle dış kaba inşaatının tamamlandığı ve belli bir süre ara verilen en son işin büyük kısmını Nevşehirli iş insanı Ali Köybaşı'ya nasip olan Külliye camii bugün kılınan ilk cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.  

Külliye Camisi'nde kılınan ilk cuma namazına Nevşehirli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Caminin içini dolduran cemaat, birlikte saf tuttu.

Nevşehir'in bu tarihi gününe şahitlik eden Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Yapımı Tamamlanan ve bugün ilk Cuma Namazının kılındığı Külliye camimiz de hemşehrilerimizle beraberdik. Nevşehir'imize hayırlı olsun" dedi.

“Allah hayırseverimizden razı olsun”

Cuma Namazını Külliye Camii’nde kılan vatandaşlar, “Böylesi devasa bir camide namaz kılmak bizleri çok mutlu etti. Caminin İşlemeleri ve uhrevi havası bizleri çok etkiledi. Şehrimize böyle bir camiyi kazandırdığı için başta Nevşehirli iş insanı Ali Köybaşı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştular.

Cuma namazı sonrasında camiyi gezen vatandaşlar; "Külliye Camimiz şehrimize çok yakıştı. Bizde bugün açılmasını merakla beklediğimiz Camiimizde namaz kılmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.

Nevşehir’e yakışacak mimarisi ve donanımıyla dikkati çeken Hacı Süleyman Köybaşı Nevşehir Külliye Camisi, girişinden şadırvanına, minberinden ibadet alanlarına kadar görenleri hayran bırakmaya yetiyor.

Mütevazi bir şekilde ibadete açılan Külliye cami, dini günler ve yoğun katılımlı cenaze törenlerinde tercih edilen Nevşehir Kurşunlu Camisi ve çevresindeki dar yollarda oluşan sorunu da çözmüş olacak.

Öte yandan Nevşehir’in yüzakı eserlerinden Külliye Camide ayrıca vakit namazları da kılınmaya başlandı.

Loading...