Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul ziyaretlerine devam ediyor. Bugünkü ziyaretini Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesine gerçekleştiren İl Müdürü Yazıcı, öğrencilerin dersine misafir olarak, öğrencilerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. 

İdareci ve öğretmenlerle de öğretmenler odasında bir araya gelen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı,, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve eğitim sürecine dair fikir alışverişinde bulundu.

İl Müdürü Yazıcı, kütüphanelerin zenginleştirilmesi, "Kitaplara Göz Değsin Projesi" kapsamında haftanın 3 günü ve ilk dersin ilk 15 dakikasının okuma vakti olarak değerlendirilmesi ve tüm öğrencilerin bu süreyi en verimli şekilde değerlendirerek kitap okumasının önemi ve gerekliliğinden bahsetti.

Kütüphanelerin zenginleştirilmesi için evlerde okunmuş veya okunmamış kitapların kütüphanelere bağışlanması ya da hediye edilmesi yönünde tavsiyede bulunarak geçen yıl başlatılan "Kitaplara Göz Değsin" Projesinin bu eğitim öğretim yılında da devam edeceğini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili de bilgi veren İl Müdürü Yazıcı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını, ilgi ve yeteneklerine uygun öğrenme ortamları sunarak beceri ve gelişim odaklı bir eğitim süreci oluşturmanın eğitim camiasının güçlü iş birliği ve özverili çalışması ile hedeflendiğini dile getirdi.

Modelin temel felsefesinin, milli, manevi ve evrensel değerlerle zenginleştirilmiş bütüncül bir eğitim yaklaşımı, yetkin ve erdemli insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 1, 5 ve 9. sınıflar için uygulanma süreci hakkında da bilgi paylaşımında bulunanİl Müdürü Yazıcı, emek ve gayretleri için öğretmenlere teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.