Daima Edebiyat dergisi ve Güfte Edebiyat dergisi işbirliğiyle düzenlenen Kapadokya Edebiyat Kampı'na davetlisiniz! 17-18 Ağustos tarihlerinde Avanos'un büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilecek olan bu özel kamp, öykücü ve yazar Muhammet Erdevir'in sunumlarıyla edebiyatseverleri ağırlayacak.

İki gün sürecek Kapadokya Edebiyat Kampı'nda kadim çağlardan bugüne insanlığın, yazının, kültürün ve edebiyatın öyküsünü keşfedeceksiniz. İki gün boyunca üç oturumda yazının icadından modern zamanlara kadar uzanan kültür ve medeniyet tarihini, edebiyatın iz bırakan anekdotlarıyla birlikte öğrenecek ve keyifli bir atölye çalışmasına katılacaksınız. Kampın konu başlıkları şu şekilde:

  • İnsanlığın Macerası: İlk insan Topluluklarından Yerleşik Hayat ve Tarım Devrimine
  • Yazının İcadı ve İlk Edebî Ürün: Gılgamış Destanı
  • Mitolojiler Çağı: Eski Yunan’dan Türk Mitolojisine
  • Keşiflerin Şafağında Yeni Bir Edebiyatın Doğuşu: Don Kişot
  • Modern Zamanlar: Dostoyevski’den Marquez’e
  • Edebiyatımızda Öncüler: Tanpınar, Peyami Safa, Orhan Pamuk

Kapadokya Edebiyat Kampı, Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak kıyısında yer alan Avrasya Hotel'de yapılacak. Bu eşsiz doğa harikası bölgede, kültür ve edebiyatla iç içe vakit geçirirken aynı zamanda huzurlu bir tatil yapma fırsatına da sahip olacaksınız. Kampın sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi de verilecek. Ayrıca program sonunda katılımcılar Kapadokya turuna da katılacak.

Daima Edebiyat dergisi ve Güfte Edebiyat dergisi işbirliğiyle düzenlenen Kapadokya Edebiyat Kampı’nda eğitim verecek olan Muhammet Erdevir bugüne kadar birçok atölye çalışmasına imza attı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mahmil Fikriyat Akademisi’nde Doğu Batı Okumaları Atölyesi’nin de eğitmenliğini yapan Erdevir, Gaziantep Kitap Buluşmaları, Gaziantep Edebiyat Söyleşileri, Gaziantep Edebiyat Mahfili programlarını hazırladı ve icra etti. Yazarın üçü öykü türünde yayımlanmış beş kitabı bulunmaktadır. Öykü, inceleme, makale ve yazılarıyla Daima Edebiyat, Edebice, Demlik Mecmua, Çelebi ve Hece Öykü başta olmak üzere birçok dergide yer almıştır. Yazarın çalışmalarına Daima Edebiyat’ın YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.

Edebiyatın insanlığı kuşatan dünyasına adım atmak ve Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini keşfetmek için bu fırsatı kaçırmayın! Program, ücretler ve konaklama hakkında ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için şu linkteki formu doldurabilirsiniz:
https://www.edebiyatdaima.com/kapadokya-edebiyat-kampi-17-18-agustosta-avanosta-yapilacak/

Editör: Funda Afşar