Nevşehir'de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geliştirdiği yeni uygulama ile telefon dolandırıcılığının önüne geçmeyi başardı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü olarak ilimiz Nevşehir'deki dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla kuyumcular, döviz büroları, banka çalışanları ve özel güvenlik görevlileri ile görüşülerek bu konularda bilgiler verilmiş, ayrıca Whatsapp ihbar grubu kurularak şüpheli durumlarda tarafımıza bilgi verilerek ekip talep edilmesi istenilmiştir. Bu doğrultuda ilimiz Nevşehir'deki Bankalar, sarrafiyeler, döviz büroları ve ATM yakınlarında dolandırıcıların ağına düşmekte olan vatandaşlar anında polise bilgi verilerek büyük bir mağduriyetin önüne geçiliyor.

Nevşehir'de Polisin dikkati 187 bin lirayı kurtardı

Nevşehir'de telefon dolandırıcılarına para kaptırmak üzere olan yaşlı bir kadının polis ekipleri son anda kurtardı.

Şimdiye kadar çok sayıda vatandaşımız bu yöntemle dolandırılmaktan son anda kurtarıldılar. En son bugün yaşanan olayda ise yaşlı bir kadını telefonla arayan dolandırıcılar evindeki altınını bozdurup 187 bin TL'sini bankaya yatırmak üzereyken son anda polis ekipleri tarafından engel olundu.

Sakın unutmayın 'Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez,  inanmayın!'

Nevşehir Emniyeti´nden dolandırıcılık uyarısı

UYARI "Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtıp, Sizden Para, Altın İsteyen Şahıslara İnanmayın."

Nevşehir Emniyeti´nden UYARI "Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtıp, Sizden Para, Altın İsteyen Şahıslara İnanmayın." Bu durumla karşılaşan vatandaşların en kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak güvenlik güçlerine bilgi vermeleri istendi.

Yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı da uyarının yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kendisini asker, polis, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak her ne suretle olursa olsun sizden para veya altın isteyen kişiler kesinlikle dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerini hatta TC. kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. İtibar etmeyin. Bankadan aradağını söyleyerek kredi kartı aidatınızı veya dosya masraflarınızı iade ediyoruz diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. Sizi telefonla arayarak sağlık sigortası yaptırmışsınız borcunuz görünüyor. Ödemezseniz hakkınızda yasal işlem başlatılacak diyerek sizden para talep eden kişilere inanmayın.” şeklinde uyarılarda bulundular.

Editör: İbrahim UYSAL