AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Özkaya, Gençlik Kolları Başkanı Necati Yurtbilir ve beraberindeki heyet Kapadokya Havalimanı Yeni Terminal Binası çalışmalarını yerinde incelediler.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan ortak yaptıkları açıklamada; "Kapadokya Havalimanı'ndayız. İl Başkanımız Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanımız Murat Özkaya, Gençlik Kolları Başkanımız Necati Yurtbilir, Gülşehir İlçe Başkanımız Çağrı Sönmez, Gülşehir İl Genel Meclis Üyemiz Kürşat Koç ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fatih Güneş ve Kemal Yurtbilir ile Havalimanı Müdürlüğümüz, Terminal binamız ve yapımı başlayan mütemmim tesisler alanlarında ziyaretler ve incelemelerde bulunduk.

Mevcut terminal binamız 3500 m² olup, yeni yapılacak terminal binamız ile 10500 m²’ye ulaşacaktır. Beş uçak park kapasiteli mevcut apronumuza ilave olarak dört apron ve bir taksi yapılacaktır.

 *İhale Tarihi:* 2 Mayıs 2024  
 *İnşaata Başlama Tarihi:* 7 Haziran 2024  
 *Sözleşme Bedeli:* 755.000.000 TL

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; "Şehrimize ve havalimanımıza değer katacak bu projenin gerçekleşmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na, Nevşehir Valimiz Ali Fidan’a, Milletvekillerimiz Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan'a, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz." dedi.

#HepBirlikteNevşehir