Gökyüzü meraklıları yılın en etkileyici olayı Perseid meteor yağmuru için Nevşehir Kapadokya bölgesinde buluştu.

Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de gökyüzü meraklıları ve doğaseverler, dün gece saatlerinde meteor yağmurunu gözlemledi. Perseid meteor yağmurunı izlemek isteyen bazı doğa severlerde çadırlarda kamp kurup bölgede konakladı.

En etkileyici gökyüzü olaylarından biri olan 'perseid meteor yağmuru'nu Kapadokya'da izlemek isteyen fotoğraf severler ve gökyüzü tutkunları, peri bacaları arasında gökyüzünde adeta dans eden "Perseid meteor yağmuru" nu büyük bir ilgiyle izlediler.

Yeterince karanlık alanlarda Türkiye saatiyle geceyarısından sonra gökyüzünde çok sayıda "yıldız kayması" görüldü.

Perseid meteor yağmuru, Nevşehir Kapadokya Bölgesi ile birlikte Türkiye'nin birçok yerinden çıplak gözle izlendi.

Gökyüzündeki görsel şölen yine Nevşehir sınırları içerisinde tüm Kapadokya'da izlenecek.

'Perseid Meteor Yağmuru', her yıl ağustos ayında gerçekleşiyor. İlk iki hafta en iyi şekilde görülse de, yaklaşık 1 ay boyunca gözlemlenebiliyor. 

Perseid Meteor Yağmuru,  Gökyüzünde Zirve Yapıyor: Hangi Saatlerde İzlemeli?

Perseid meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatıyor: 11 - 13 Ağustos arasında zirve yapacak... Perseid'in en yoğun görüldüğü gün ise bu yıl 12-13 Ağustos gecesi olacak.

Ağustos ayının 12'sini 13'üne bağlayan gece halk arasında ‘yıldız kayması’ olarak bilinen "Perseid meteor yağmuru" yaşanacak.

Perseid meteor yağmuru 12 Ağustos ile beraber 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece 23.30 ile 04.00 arasında Kapadokya'nın merkezi Nevşehir ile birlikte Türkiye'nin birçok yerinde izlenebilecek.

Gökyüzü meraklılarının bu sıcak Ağustos ayında battaniyelerini yanlarına alıp Nevşehir Kapadokya bölgesinde gökyüzünü seyre dalmalarını tavsiye ediyoruz.

detail-photo-fancybox-0detail-photo-fancybox-1

Fotoğraf: Hasan Galip Temur