Kapadokya Alan Başkanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile peribacalarının korunması ve risklerin önlenmesine yönelik müdahale yöntemleriyle ilgili olarak “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı'nda düzenlenen programa, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu temsilcileri, akademisyenler ile uzmanlar katıldı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Kapadokya Alan Başkanlığımızın yatırım programında yer alan projelerin ve Kapadokya için simgeleşmiş peribacalarının korunması, kaya kopması ve şapka düşmesi riskinin önlenmesine yönelik uygulama ve müdahale yöntemlerine ilişkin İstişare ve Değerlendirmelerde bulunuldu.

Kapadokya Alan Başkanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan Göreme Açıkhava Müzesi ve Paşabağları’nda İnceleme...

14 EYLÜL 2024
Kapadokya Alan Başkanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile peribacalarının korunması ve risklerin önlenmesine yönelik müdahale yöntemleriyle ilgili olarak “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nın ardından yarın da uzmanlar Göreme Açıkhava Müzesi ve Paşabağları’nda incelemelerde bulunacak.
 

10:00 – 11:15 Göreme Arkeopark Projesinin ve Göreme Açık Hava Müzesinde mevcutta bulunan keeping uygulamalarının yerinde incelenmesi, 

11:30 – 12:30 Paşa bağları Çevre Düzenleme Projesinin ve şapka düşmesi riskini taşıyan peribacasının yerinde incelenmesi
*Basın Açıklaması Yapılacak.

Foto: Galip Hasan Temur