Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin, ‘‘Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Dönemi’’ Kapsamında Öğretmenlere Hitap Etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘‘Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Dönemi’’ Kapsamında Öğretmenlere Hitap Etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi İsmail KİRLİ, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Şube Müdürü Gülüzar ERGİN ve öğretmenler; Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN’in 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı "Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Dönemi” kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleştirdiği hitaplarını dinlediler. Meslektaşlarına seslenen Sayın Bakan, öncelikle 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki fedakârlık, gayret ve emekleri için öğretmenlere teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN, hayata geçirilen tüm projelerin uygulayıcısı olan öğretmenler ile Bakanlık arasındaki uyumun eğitimin kalitesi için büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Birlikte aynı yöne bakabilmek, aynı hedefe kilitlenebilmek çok önemli. Sizler bizim ilk ve en kıymetli paydaşlarımızsınız. Sürekli gelişim içinde olmanız, bu projeleri kavramanız, içselleştirmeniz, sahiplenmeniz ve uygulamanız bizim için çok kıymetli." dedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne vurgu yapan Sayın Bakan, "Yeni bir eğitim öğretim yılının kapısını hep birlikte araladık. İşte aralamakta olduğumuz bu kapıda sizlere emanet ettiğimiz evlatlarımızın eğitim öğretimi için bu yeni ışıkla yol almamız gerekiyor." dedi.

Büyük eğitim ailesi olarak birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN, "Yeni eğitim öğretim yılında, da sürekli vurguladığım gibi bir aile, bir ekip havasında inşallah güzel şeyler yapacağız. Toplum, kamuoyu, herkes bizden güzel şeyler bekliyor. Biz hep beraber çalışırsak, hep beraber aynı hedefe yönelirsek başarılı olabiliriz. İstişare kültürü içinde bir aile, bir ekip havasında inşallah güzel şeyler yapacağız. Ben bugün itibarıyla başlayan mesleki çalışma dönemimizin ve önümüzdeki pazartesi itibarıyla başlayacak yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz için, verilerimiz için, sizler için, Bakanlığımız için, Türkiye eğitim sistemi için, ülkemiz için ve milletimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinize kolaylıklar diliyorum, saygılar sunuyorum." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.