Ürgüp Belediyesi'nin düzenlediği ‘‘Dünden Bugüne Mübadelenin 100. Yılı’’ isimli anma programında duygusal anlar yaşandı.

Piano Dinletisi ile başlayan proğramda katılımcılar unutulması mümkün olmayan, acılarla dolu hikâyelerin yaşandığı bir yolculuğun adı olan mübadeleyi iliklerine kadar yaşadılar.

Ürgüp'te Bir Asırlık Acıya Duygusal Anma

Lozan Mübadilleri Vakfı Nilüfer Yenigün'ün ardından Prof.Dr.Ruşen Keleş'in moderatörlüğünde Prof.Dr.Kudret Emiroğlu, Mustafa Kaya, Gürsel Korat ve Aycan Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı Mübadelenin Tarihi isimli panelde yaşanan tarihi süreç gözler önüne serildi.

Ürgüplü Muhacirlerin sergilediği Muhacir Halk Oyunları devamında Doç.Dr Mehmet Söylemez'in seslendirdiği mübadele türküleri dinleyicilerin türkülere eşlik etmesiyle geç saatlere kadar devam etti. Sinevizyon gösterisi ve akabinde hikaye anlatımıyla Mübadelede yaşanan acıların sanatsal unsurlarla sahneye taşınması izleyicileri duygulandırdı.

Ürgüp Şölen alanında düzenlenen "Bir Bavula Sığan Hayatların Hikayesi; Türkiye Yunanistan Nüfus Mübadelesi" ve Mübadele’nin 100. Yılı Anma Programına katılan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul; "Mübadelenin 100. Yılı anma programında kıymetli anılarını ve değerli bilgilerini bizimle paylaşan tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarı Muhacir-yarı Karainli (tam Ürgüplü) olarak bizlerde tarihi bir güne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.

İşte Ürgüp'te Mübadelenin 100. Yılı Anma etkinlikletinden…