İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Kuyulutatlar köyü KUYDER derneği tarafından her yıl düzenlenen şepe şöleninin 28. si İstanbul Sultangazi Hacı Bektaşi Veli Kent Ormanı Mesire alanında yapıldı.

KUYDER Kuyulutatlar Köyü Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği şölen kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi, müzik dinletisi gerçekleştirildi. Köy halkı gün sonuna kadar neşeli vakit geçirdiler.

İstanbul'da yaşayan gurbetteki Kuyulutatlar Sevdalıları'nın hasret giderdiği 7’den 70’e herkesin buluştuğu şepe şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Kuyulutatlar köyü gurbetçilerinin yoğun katılımlarında her yıl düzenlendiği Şepe Şenliği kültürün, birlik ve beraberliğin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan çok önemli bir şenlik olduğu ifade edildi.

Kuyulutatlar köyü derneğinin başkanı Hayri Göktaş yaptığı açıklamasında; "Her yıl geleneksel olarak yaşanan, yaşatılan Şepe Şenliği kültür hazinemizin, birlik ve beraberliğin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan çok önemli bir şenliktir. Tarihten gelen bu şenlik kültürümüz birliğimizin ve dirliğimizin de temelini oluşturuyor. Bu vesileyle 28. şepe şölenimize uzak yakın demeden katılan tüm köylülerimize teşekkür ederiz." dedi.