Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, vaaz-irşat faaliyetleri kapsamında Cuma Namazında Ürgüp Espelli Camisinde cemaate hitap ettiler.

Güzel vaazlarında: “İslâm dini insanoğluna dünya ve ahiret mutluluğunu kazandıracak prensiplerle doludur. İslam’da çalışma ve helâl kazanç, tıpkı ilim gibi farz telakki edilmiş, kişinin kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesi, çoluk çocuğunun nafakasını temin etmek maksadıyla meşru yoldan çalışıp kazanması, ibadet ölçüsünde kutsal ve değerli bir davranış olarak kabul edilmiştir.

Yüce Allah Nisa sûresinin 29 âyetinde: “Ey İman edenler! Mallarınızı aranızda haksız yollarla yemeyin. Karşılıklı rızaya dayalı ticaretle yiyin” buyurmak suretiyle, haksız kazancın haram olduğunu bildirmiştir.

Huzurlu bir toplum oluşturmayı hedef alan İslam’ın yüce Peygamberi de, “Kazancın hangisi en iyi ve temiz olanıdır” şeklindeki sorulan bir soruya, “Kişinin el emeği ve aldatma bulunmayan meşru ticaret ile elde edilen kazançtır” cevabını vermiştir.

Bizlere düşen ise helâl ve meşru işlerde çalışmak, helalinden kazanmak, haram gıdalarla beslenmemek ve çoluk çocuğa da harama yedirmemek ve hassasiyet göstermektir.” dedi.

İlçe Müftüsü Harun KILIÇ’ın hutbe irad ettiği vaaz irşat programı sonrası hayır sahipleri tarafından cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İl Müftüsü Kazım GÜZEL programları kapsamında İlçemiz Kaya Cami'inde incelemelerde bulunup, İlçe Müftülüğünü ziyaret ettiler.