Genel

Uçhisar'da elektrik direğinde çıkan yangın korkuttu

Nevşehir'in Uçhisar kasabası cezaevi yolu üzerindeki elektrik direğinde çıkan yangın duyarlı bir vatandaşın dikkati sayesinde büyümeden söndürüldü.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında elektrik direğinde yangın çıktı. Duyarlı bir vatandaşın dikkati sayesinde büyümeden söndürüldü.

Olay bu akşam saat:20.30 sularında meydana geldi.

Uçhisar'da elektrik direğinde çıkan yangın korkuttu

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Merkeze bağlı Uçhisar kasabası Yukarı Mahalle cezaevi yolu üzeri eski Koru Mocamp önündeki elektrik direğinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Dumanlar çıkan elektrik direğini bir anda alevler sardı. O sırada şans eseri yangını fark eden Belediye personeli Ömer Altıntaş'durumu hemen Belediye Başkanı Abdullah Çamcı'ya bildirdi. Başkan Çamcı'nın talimatı üzerine olay yerine Uçhisar Belediyesi itfaiye  ekipleri ile MEDAŞ ekipleri sevk edildi.

Yangın kısa sürede söndürüldü

Direkten çıkan kıvılcımlar otların tutuşmasına neden oldu. MEDAŞ ekipleri tarafından direğe giden akım kesildi, yol kenarında otluk alana sıçrayan yangın ise İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile kısa sürede söndürdü.

Yangının Belediye personeli Ömer Altıntaş tarafından erken fark edilmesi ve Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı'nın talimatı ile itfaiye ekiplerinin zamanında müdahelesi olası bir faciayı önledi.