Nevşehir

Nevşehir Valisi Fidan farklı bir profil çiziyor

Nevşehir Valisi Ali Fidan, göreve geldiği günden bu yana esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve bu doğrultuda çözümler üretmeye devam ediyor.

Buldugu her fırsatta, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe gezip denetimlerde bulunarak, vatandaşların dertlerini sıkıntılarını dinleyerek çözüm yolu bulan, vatandaslarla iç içe olan Nevşehir Valisi Ali Fidan, hizmette sınır tanımayarak halk ile iç içe olmaya devam ediyor.

Vatandaş ve esnafların sorun, talep ve önerilerini dinlemek üzere esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sık aralıklarla tekrarlayan Nevşehir Valisi Ali Fidan bu kez Merkez Yeni Kayseri Caddesi ve Necdet Ersan Kültür Parkı civarındaki esnaflarımızı ziyaret etti. Vali Fidan, ziyaretinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, işlerinde kolaylıklar diledi. Esnaf ziyareti sırasında sokaktaki vatandaşların da elini sıkarak selamlaşan Vali Fidan, onlarında sorunlarını ve isteklerini dinlemeyi de ihmal etmedi.

Protokol değil halkın Valisi.

Nevşehir halkının büyük bir heyecan ve ilgi ile karşıladığı Vali Fidan, esnaflarla muhabbet ederken, vatandaslar Vali Fidan ile konuşurken heyecan ve sevinçlerini dillere dökerek şunlari kaydetti; "Şimdiye kadar ilimizle bu kadar yakından ilgilenen, her an her yerde karşılaşıp dokunabileceğimiz, çarşıda, pazarda bizlerin halimizi soran bir valimiz olmadı. Çogunu hep protokol masalarinda yada hiç görmeden Nevşehir'den ugurluyorduk. Sizinle birlikte ilimizde onurlanıyor. Halktan ve haktan yana bir Valimiz oldugu için çok mutluyuz" dediler.

Vali Fidan; "Esnafımızın yanında, vatandaşımızın içinde, halkımızla birlikteyiz"

Esnafın ekonomiye artı değer kattığını ifade eden Vali Fidan, " Vatandaşlarımız çeşitli vesilelerle ilin valisi olarak bana, vali yardımcılarımıza ve kurum müdürlerimize talep ve dileklerini iletiyor. Ben de bugünkü gibi fırsat buldukça esnafımızın ve halkımızın yanına gidip onlarla sohbet ederek sorunlarını dinliyor ve çözüm yollarını bulmaya çalışıyorum. Kentin değişik bölgelerindeki esnafımızı ziyaret ederek, sıkıntılarını ve beklentilerini bizzat kendilerinden dinliyoruz. Bizler halkın hizmetkârlarıyız, hizmet etmenin mutluluğu hiçbir şeyle ölçülemez. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ile vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Sık sık esnafımızı ziyaret edip onların çayını içerek, dertlerini, sıkıntılarını dinliyor, sohbet ediyor ve esnaflarımıza misafir oluyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek, onların sorunlarını dinlemeye devam edeceğiz."dedi.

Esnafların ülke ekonomisinin direği olduğunu ifade eden Vali Fidan, " Her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza karşı sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZ HER ZAMAN HALKININ YANINDA

Vali Fidan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyetleri dile getiren esnaflar, kendilerini işyerlerinde ziyaret ederek sorun ve talepleri bire bir dinlenmesinden dolayı teşekkürlerini sundular.

Vali Ali Fidan'ın, sürekli halkın arasında olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren işyeri sahipleri, "Sayın Valimize ziyaretleri sırasında, taleplerimizi dile getirebiliyoruz." dediler.

Esnaf ziyaretlerine önem veren Vali Fidan, halkla olan iletişimin güçlü tutulacağının altını çizerek, devlet olarak her zaman halkın yanında olacaklarını belirtti.

Vali Fidan'a esnaf ziyaretlerinde Garnizon Komutanı Murat Yakın, Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Çam,  İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, İl Müftüsü Kazım Güzel de eşlik ettiler. 

Geldiği ilk günden bu yana temasları, sokakta vatandaşla birlikteliği, müdürlüklerdeki işleyişe ve çalışmalara karşı sonuç odaklı tutumu, personellerle diyaloğuna ilişkin güzel yorumlar gibi detaylarla bile uzun süredir görev yapan diğer valilerin profilinden farklı olduğu izlenimi veriyor. Şu ana kadar çizdiği profil ile şimdi den Nevşehir halkının büyük sevgisine mazhar olan Valimize ilimiz birlikteliği adına daha çok katkıları ve hizmetleri olacağına inanıyor başarılarının devamını diliyoruz.