Çevre

Nevşehir'de ceviz ağacı hasat zamanı yeniden meyve verdi

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Alacaşar köyünde ceviz ağacı, hasat zamanında ikinci defa yeniden meyve verdi.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Alacaşar köyünde bir vatandaşın bahçesindeki ceviz ağacı, hasat zamanında yeniden meyve verdi.

Ceviz Ağacı Kışın Ekim ayında  İkinci Defa Meyve Verdi 

Alacaşar köyünde Kerem Öğütcü’nün, evinin bahçesindeki bir ceviz ağacını görenler hayrete düşüyor. Üzerinde hasat edilmeyi bekleyen cevizleri bulunan ağaç, ekim ayında yeniden meyve verdi.

Ağaçtaki bu ilginç durumu gören Kerem Öğütcü, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Köyümüzde benim ceviz dalını hasat ettim yeniden yeşerdi ve üstelik taze ceviz var şoklardayız" dedi.

İklim değişikliğinin bu duruma yol açabileceği tahmininde bulunan Öğütcü, “Şimdiye kadar ömrümde görmediğim bir şeye tanık oldum. Bir yandan eski meyveyi topluyoruz. Yeniler de büyüyor” şeklinde konuştu.

Eylül ayı sonlarında ceviz için hasat ve yaprak dökme dönemi olduğunu dile getiren Kerem Öğütcü, “Ekim ayına girmemize rağmen ceviz ağacım tekrar meyve vermeye başladı. Yeni çıkmışlar. Tek bir ağaçta var. Aynı ağaçta iki meyve birden var. Hasada gelen meyvelerle aynı daldalar. Bu ağacın yaprak dökmeye başlaması gerekirken meyve vermesi inanılır gibi değil. Eylül sonunda burada ceviz toplanır, yapraklar dökülür. Mevsimlerin dengesizliği mi bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.