Her dönem üreticiyi mutlu eden verimli Nevşehir topraklarında "Ne ekersen onu biçersin" atasözü gerçek oluyor. Üreticiler, kara topraktan oluşan tarım arazilerine ne ekilirse onun hasadını yapıyor.

Nevşehir'de fındık ağaçları meyve verdi 

Fındık Karadeniz dışında da kendisine yer buldu. Nevşehir'de de fındık ağaçları meyve verdi. Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde bir çiftçinin tarlasında yetiştirilen fındık ağaçlarının meyve vermesi vatandaşı sevindirdi.

Nevşehir'in Çardak köyünde alternatif ürün kapsamında ilk kez ekimi yapılan fındık ilk meyvesini verdi.

Türkiye'de yoğun olarak Karadeniz bölgesi ve çevresinde yetiştirilen Fındık Nevşehir'de görenler ise gözlerine inanamadı.

Nevşehir'in verimli topraklara sahip bir kent olduğunu ifade eden Çardaklı çiftçi Hikmet Özcan, ”Tarlamızda bulunan fındık ağaçlarının meyve vermemesini Nasrettin hocanın göle yoğurt çalması hikayesindeki "Ya tutarsa" düşüncesiyle ekmiştim. Yıllar önce ektiğimiz fındık ağaçlarının bu yıl ilk kez meyve verdiğini görünce çok sevindim” dedi.

Trabzon hurması, Antep fıstığından sonra, şimdide fındık ağacının meyve vermesini gören vatandaşlar ise Nevşehir'in taşı toprağı altın ama kıymetini bilemiyoruz özeleştirisinde bulundular.

Gülşehir ilçesine bağlı Yeni Yaylacık ile Avanos ilçesine bağlı Göynük köylerinde de fındık yetiştirldiğini daha önce haberimize taşımıştık.