Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine motosikletlilere yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Çevreye rahatsızlık veren araçlara işlem yapıldı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından egzoz gürültüsü ile çevreye rahatsızlık veren motosikletler ve yüksek ses ile müzik dinleyen araçlara yönelik geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Nevşehir'de o sürücülere ceza yağdı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Nevşehir il genelinde motosiklet sürücüleri de kendini göstermeye başladı. Özellikle akşam saatlerinde kentin en işlek caddelerinde, ara sokaklarda yarış yapıp abartı egzozlarla vatandaşları rahatsız eden ve genelde yaşları 15 ile 22 arasında değişen motosiklet kullanıcıları İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından kurulan sivil ve resmi polislerden oluşan özel ekibin sıkı takibine alındı.

Nevşehir'de çevreye yüksek sesle rahatsızlık veren araçlara polis ‘DUR’ dedi.

Denetimler kapsamında yarış yapan, çevreye rahatsızlık veren, sigortasız, plakasız, şase motor numarası kazınmış motosikletler üzerinde yoğunlaşan ekipler, denetimler sonucu abartı egzozlu, kask takmayan, plakası olmayan, tehlikeli motosiklet kullanan, kurallara uymayan bazı sürücülere ceza işlem uygulanırken bazılarını da trafikten men etti.

Yetkililer, amaçlarının ceza yazmak olmadığını, hem vatandaşların huzurunu sağlamak hemde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek olduğunu belirtti.  Denetimlerin sıklaştırıldığını ve sürücülere gerekli uyarıların yapıldığını dile getiren yetkililer, yakınlarının üzülmemesi için sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini bildirdi. 

Haberimiz yine ses getirdi...

Nevşehirli vatandaşlardan trafik polislerine teşekkür

Geçen gün Nevşehir'de aşırı hız yapan ve özellikle akşam geç saatlerde egzozundan rahatsız edici aşırı ses çıkartan motosikletlerden Nevşehir halkının şikâyetini FİB Haber İnternet gazetemizde yazmıştık.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alan Trafik polisleri Nevşehir il genelinde egzozundan abartılı ses çıkartan motosiklet ve otomobil sürücülerine, ayrıca kask takmayan, plakasız, ehliyetsiz motosiklet sürücülerine cezai işlem uyguladı. Bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Nevşehirliler, bu uygulamanın sürekli yapılmasını isteyerek, trafik magandalarına göz açtırmayan Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ettiler. 

Çevreye Rahatsızlık Veren Araçlara İşlem Yapıldı

Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirildiği yönünde sürücülerde "algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulmasına yönelik yapılan genel denetimlerin yanı sıra çevreyi rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçlar üzerine de trafik ekiplerimizce ilimizde ses ve gürültü çıkaran, vatandaşlarımızın sükûnetini ve huzurunu bozan bu tür araç ve sürücüler ile ilgili özel denetimler yapılmaktadır.
        Karayolları Trafik Kanununun; araçlar üzerindeki değişiklikleri bildirme başlıklı 32.Maddesinin 3.fıkrasında düzenlenen “mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaracak özellikte olması” hükmü gereğince;
        Kurallara uymayan sürücülere ceza işlem uygulanarak çevreyi rahatsız edecek derecede egzozu gürültü çıkaran araçlarada gerekli şartları yerine getiren kadar geçici süreliğine trafikten men edildi. 

Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu nezdinde, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz.


detail-photo-fancybox-3