Yeşil park alanları şehir hayatının olmazsa olmaz doğal mekanlarıdır.
Havaların düzelmesiyle birlikte mahalle sakinleri, çocuklar, yaşlılar parklara giderek hem temiz ve güzel havanın tadını çıkarıyor hem de stres atıyorlar.
Ancak bin bir emek, zahmet ve kamu kaynakları kullanılarak oluşturulan parkları amacına uygun kullanmayı bir türlü öğrenemeyen yabani bir insan tipi de maalesef bu parklara musallat oluyor.
Başıboş olarak nitelendirilebilecek bu yabani insanlar, parklarda yedikleri içtikleri ne varsa atığını, ambalajını, çöpünü, pisliğini parka atarak adeta vahşi ayak izlerini bırakıyorlar. Bu durumdan mahalle sakinleri de şikayetçi oluyor ama ellerinden de bir şey gelmiyor.
Nevşehir'de gün geçmiyor ki pislik içinde bırakılmış bir park görüntüsü gelmesin. İşte son görüntüler de Nevşehir Güzelyurt Mahallesi, Gazi Caddesi üzerindeki merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği parktan.
Sözünü ettiğimiz yabani insan tipinin ne doğaya, ne mahalle sakinlerine ne de parka ismi verilen merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na saygıları var. Yemişler, içmişler ve artıklarını, çöplerini, pisliklerini parka atarak gitmişler.
Kendileri ile görüştüğümüz mahalle sakinleri bu çirkin görüntüden çok rahatsız olduklarını belirterek, Nevşehir Belediyesi'nden, parkları kirleten başıboş insanlara karşı etkili bir denetim yapılmasını ve caydırıcı cezalar verilmesini istiyorlar.