Nevşehir'de sokak köpeklerinin çocuk ve yaşlılara saldırmaları sonrasında artan şikayetlerle birlikte Nevşehir Belediyesi harekete geçti.

En son bugün FİB Haber'de güdeme taşıdığımız Bekdik Mahallesinde sokak köpeklerinin yolda yürüyen bayanlara saldırı haberinin ardından harekete geçen Nevşehir Belediyesi ekipleri, sokak köpeklerini bir bir toplayıp barınaklarda bakıma almaya başladı. 

Nevşehir'de artan sokak köpeği sayısı, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Özellikle çocuklar sokaklarda oynayamıyor, vatandaşlar ise rahatça yürüyemiyor. Çoğu zaman ya bir sokak köpeği saldırısı ya da başıboş köpekler nedeniyle yaşanan kazalar gündeme geliyor. Bu durum, halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor ve güvenlik kaygılarına yol açıyor.

Vatandaşlar Başkan Arı'ya teşekkür etti

Gerek tüm yurt genelinde gerekse ilimiz Nevşehir'in en önemli sorunlarından biri olan başıboş sokak köpekleriyle ilgili çözüm arayışları sonunda sonuç vermeye başladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine konuyla ilgili dikkat çeken bir talimat verdi. Başkan Arı, belediye personeline sahipsiz sokak köpeklerinin toplanması yönünde talimat gönderdi.

Nevşehir Belediyesi, halkın güvenliği için sokak köpeklerini toplama kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Halkımızın rahatı, huzuru ve güvenliği için sokak köpekleri ekiplerimizce toplanıp barınağımıza teslim edilmek üzere alınmıştır."

Belediye ekipleri, sokak köpeklerini toplama çalışmalarına hız verdi. Nevşehir halkının güvenliğini ve huzurunu sağlamak amacıyla yapılan bu çalışmalar, sokak köpeklerinin uygun şartlarda barınaklarda yaşamalarını sağlayacak.

Editör: İbrahim UYSAL