Nevşehir

Nevşehir'de yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

Nevşehir'de kurulan fotokapanla kurt, tilki, domuz, tavşan, Vaşak, fare ve sayısız kuş türleri gibi yabani hayvanların görüntüleri kaydedildi.

FİB HABER ÖZEL- Nevşehir'de kurulan fotokapanla kurt, tilki, domuz, tavşan, sansar,, vaşak, fare ve sayısız kuş türleri gibi yabani hayvanların görüntüleri kaydedildi.

FİB Haber doğa araştırmacısı Osman Yekta Bilgili tarafından yaban hayatını izlemek ve yaban hayvanlarının takibini yapmak amacıyla Nevşehir'in Gülşehir ilçesi hırka dağı mevkiine fotokapan yerleştirildi.

Doğasever Osman Yekta Bilgili kamp yaptığı bölgede yaklaşık 1 hafta boyunca varlığı bilinen vaşak, kurt, tilki, tavşan ve birbirinden farklı çok sayıda kuş türlerini fotokapan aracılığıyla kayda alındı.

FİB Haber ailesine yeni katılan, Nevşehirli Nevşehir Anadolu lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Osman Yekta Bilgili; "Genç bir doğa severim.  Doğa fotoğrafçılığı ve yaban hayatı gözlemleri yapıyorum. Türkiye'nin birçok bölgesinde kamp yapıp bunları kaydediyorum. Bugünden itibaren de Doğanın ve yaban hayatının korunması için hazırladığım içerikleri ailesine yeni katıldığım FİB Haber.Com'da sizlerle paylaşıcağım. İnşallah Nevşehirimize ve şehrimizin yaban hayatına katkısı olur.

Bu ilk bölümde hazırladığım videomdaki görüntüler Nevşehir'in Gülşehir ilçesi hırka dağı mevkinde 1 haftalık bir fotokapan çalışması ile kaydedilmiştir. Nevşehir'deki yaban hayatının bilinenden çok daha zengin olduğunu tahmin ediyorum. Tespit ettiğim görüntüler bu tezimi destekliyor.

Nevşehirin Yaban hayatının hala ayakta olduğunun kanıtı olan bu görüntülerde; Kurtlar, Vaşaklar, Tavşanlar, Fareler, Tilkiler ve Sayısız Kuş Türlerini göreceksiniz.

Şimdi gelin hep birlikte Gülşehir Hacıbektaş ilçeleri sınırları içerisinde yer alan hırka dağında görüntülediğim Nevşehir yaban hayatından daha evvel hiç görmediğiniz fotokapanıma yansıyan o muhteşem görüntüleri birlikte izleyelim;