Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesisleri'nde yapılan yamaç paraşüt eğitim kursunda deneyimli görevliler gözetiminde kursiyerler yamaç paraşütü ile tanışmanın heyecanını yaşadılar.

Nevşehir'de yamaç paraşütü eğitim kursu 8 Haziran itibariyle halkımızdan katılım sağlayan her yaştan 10 kişilik bir kontenjan ile başladı.

Türk Hava Kurumu’nun yetkilendirdiği Öğretmen Pilot Adem Hasgül ve Tuğba Hasgül  eşliğinde gerçekleşen kurs, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ek binasında 16 Haziran tarihine kadar devam etmektedir.

Hasgül, yaklaşık 30 yıllık yamaç paraşütü tecrübesiyle Nevşehir de en kaliteli eğitim hizmetini vereceğini, yamaç paraşütü sporunu Nevşehir halkına kazandıracağını ve bu spora karşı ön yargıların yok edilebileceğini açıkladı.

Adem Hasgül yamaç paraşütü sporunun, toplumun doğayla iç içe olabilmesi ve boş vakitleri değerlendirebilmesi için yapılabilecek en güzel ve öğrenilmesi kolay bir spor olduğunu açıkladı.

Yamaç paraşütü kursuna Nevşehir ilimizde profesyonel yamaç paraşütü lisansına sahip olan Alper Ağırtaş ve Tamer Adıyaman'da yardımcı olacağını belirtti.

Kurs kayıtları hala devam etmektedir, gökyüzüne dokunabilmek, havacılığa adım atmak ve kuşlar gibi özgür olmak için 0 539 418 38 65 & 0 537 511 19 85 numaralı hatlar üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Öte yandan kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.

Editör: İbrahim UYSAL