Çevre

Nevşehir'in 2 köyünde Ağustos'ta dolu yağışı şaşırttı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı ve Bahçeli köylerinde Ağustos ayı sonunda aniden bastıran dolu ve yağmur etkili oldu.

Bugün saat:15.00 sularında Ayvalı ve Bahçeli köylerinde aniden bastıran dolu ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi. 

Ayvalı ve Bahçeli köyleri adeta tufanı yaşadı...

Gökten fındık büyülüğünde dolu yağdığını gören Nevşehirli Mahalli sanatçı Uğur Kınacı kapalı alana sığındı. Ardından cep telefonuna sarılan Kınacı şiddetli yağan doluyu cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Köy düğününde sahne alan mahalli sanatçı Uğur Kınacı, "Köy düğünü yapıyoduk. Biranda yağmur ve dolunun basırması ile adeta tufanı yaşadık. Cihazlarımızı kurtarıp kendimizi kapalı alana zor attık. Demek ki dünya evine giren çiftimiz için birileri içten dua etmişler. Mutluluk yağmurları altında şemsiyesiz ıslanasın diye. Bizimkisi de öyle oldu. Şemsiyesiz çok fena ıslandık. Ağustos ayında böyle şiddetli bir yağış açıkcası hepimizi çok şaşırttı." dedi.

Ayvalı köyü muhtarı Hasan Çakır'da; "Ben hayatımda böyle bir şiddetli yağış görmedim. İşin ilginç yanı sadece Ayvalı köyümüz ile Bahçeli'de etkili oldu. Saniyeler içinde sırıslsıklam olduk. Yaklaşık yarım saat etkili olan dolu ve yağmur sonrası bir hasar yok çok şükür ama yağışlar köy yollarımıza sel su çamur getirdi. Rabbim her türlü doğal afetlerden korusun" dedi.

Ayvalı etkili şiddetli dolu yağışı cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüler yağışın şiddetinin gözler önüne serdi...