Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyünde son 10 günde meydana gelen üçüncü yangın, muhtarlığın hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı ve olası bir felaketin önüne geçildi.

İbrahimpaşa Köyü muhtarı Ali Özden, yangının ardından yaptığı açıklamada, özellikle bu dönemde herkesin daha duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini vurguladı. "Tarım arazilerinde ve bağlarda yangın riski her zaman yüksek, özellikle yaz aylarında ve harman döneminde. Bir anlık dikkatsizlik büyük zararlar doğurabilir. Vatandaşlarımızın sigara izmaritlerini rastgele atmaması, ateş yakmaması ve diğer yangın çıkarıcı faaliyetlerden kaçınması gerekiyor" dedi.

Muhtar Özden vatandaşları uyardı

İbrahimpaşa muhtarı Ali Özden yaptığı açıklamasında; "Değerli vatandaşlarımız köy içerisinde ve köy dışında kalan vatandaşlarımız sizlerden ricamız lütfen arazilerde ateş yakmayalım bu gün köyümüz içerisinde efe önünde yine bir yangın çıktı bu son 10 gün içerisinde çıkan köyümüzde üçüncü yangın oldu. Özellikle dışarda kalanlar köye gelip bağlarında ateş yakarak mangal gibi şeyler yapmaktadırlar, her taraf kuru ot. Allah esirgesin. Büyük bir yangın olur ise altından kalkamayız. Tabiki mangalda yapılacak ocakta yemekte olacak ama lütfen tedbirlerimizi alalım takdiri Allah'a bırakalım' dedi.

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasıyla, Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa Köyü arazisi arasında çıkan arazi yangını kontrol altına alınarak söndürülmüştü.

Yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen muhtarlık ekibine ve gönüllü vatandaşlara teşekkür eden Özden, "Ortahisar Belediye başkanımız sayın Mustafa Ateş Başkanımıza ve Kavak belediye başkanımız sayın Feridun Bağcı başkanlarımıza göndermiş oldukları İtfaiye araçları için şahsım ekibim ve bütün köy halkım adına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL