Yaşam

Nevşehir'in o köyünde buğdaylar imece usulü ekildi

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyü sakinleri, dededen kalma imece usulü ile tarlalara buğday ekimi gerçekleştirdiler.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyü sakinleri, ‘Kolektif Yaşam Örneği’ sloganıyla, başlattıkları dededen kalma imece usulü çalışmalarıyla hem çevreye duyarlılık hem diğer köylere örnek hem de dayanışma örneği sergiliyor.

Akpınar Köyünün ortak malı olarak köy tüzel kişiliğine ait tarla, köy halkının katılımlarıyla imece usulü traktörlerle sürülerek ekimi yapıldı.

Abdioğlu; " İmece kültürünü köyümüzde yaşatıyoruz"

Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Mevsim itibari ile zamanı gelmişken köyümüzün okul tarlasını yine köyümüz adına ekip sürmek için muhtarlık olarak köy halkından rica ettim. Sağolsunlar köylü hemşehrilerimde beni kırmadılar... Köyümüze ait tarlamızı imece usulü ile her yıl olduğu gibi sürdüğümüz 80 dekar tarlamızın ekimini gerçekleştirdik. Hepsi gönüllü olarak çalıştılar. Tarlamızdan elde edilecek tüm gelirler yine köyümüz ihtayaçları için kullanacağız." dedi.

Abdioğlu; "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz"

Muhtar Abdioğlu; "Köyümüze ait olan tarlamızın ekimini gerçekleştirdik. Artık bunu geneleksel hale getirdik. Tüm masraflar imece usulü ile köyümüzden karşılandı. Yine bir tarlamızında tüm masraflarınıda köyümüzden Aşır Ferah tarafından her yıl karşılanarak tüm geliri köyümüze olmak üzere 80 dekar alanı buğdayla buluşturduk.

Akpınar köyünün bu güzel dayanışması ve birlik beraberlik görüntüsü ile diğer tüm köylere örnek oluyoruz. Köy halkımızdan Allah razı olsun hepinizle gurur duyuyorum. Her şey Akpınar için..." dedi ve "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" ata sözünü hatırlatarak ekledi; inşallah; "Hasat zamanıda görüşürüz..." dedi.