Spor

Nevşehirli atlet Mert Hanifi Odacı milli formayı Slovenya’da terletecek

Nevşehir'in yetenekli sporcularından Milli atlet Mert Hanifi Odacı, 06 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek Balkan Şampiyonası için Slovenya'ya hareket etti.

06 Temmuz 2024 tarihinde Slovenya'da yapılacak olan Balkan atletizm şampiyonası 1500 metre de ülkemizi temsil edecek olan Nevşehirli Milli atlet Mert Hanifi Odacı bugün Slovenya'ya hareket etti. Uzun süredir Erciyes kamp eğitim merkezinde kampta bulunan sporcumuz altın madalya için koşacak. 

Slovenya'dan döndükten sonra ise 18 temmuz 2024 tarihinde ise Avrupa yıldızlar şampiyonası içinde bu kez Slovekya'ya gidecek.

6 yıldır atletizm yapan 18 yaşında ki milli sporcumuz Mert Hanifi Odacı, ilk kez milli takım tecrübesi yaşayacağı için hem çok mutlu hemde çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

Balkan atletizm şampiyonası için hazırlık döneminde çok çalıştığını ifade eden Nevşehirli Milli sporcumuz Odacı, "Ay Yıldız forma ile başarı elde edeceğine inandığını söyleyerek bu aşamaya gelememde büyük emekleri olan antrenörlerim Resul Köstekçi ve Hakan Köstekçi ile annem ve babama çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mert Hanifi Odacı ile birlikte Nevşehir'den milli sporcu sayısı 12 oldu.

Başarılar Mert Hanifi

Öte yandan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "6 Temmuz'da yapılacak olan Balkan Atletizm Şampiyonasında ülkemizi Nevşehirli Sporcumuz Mert Hanifi Odacı temsil edecek. Uzun zamandır Erciyes Kamp Eğitim Merkezinde şampiyonaya hazırlanan Mert Hanifi kardeşimiz bugün Slovenya'ya doğru yola çıktı. Hem Nevşehirimizi hem de Türkiyemizi en yükseğe taşıyacağından şüphem yok." dedi.

Nevşehirli milli atlet Mert Hanifi Odacı ve şampiyon antrenörleri Resul Köstekçi ve Hakan Köstekçi'yi tebrik ediyoruz. 

Başkan Arı, Ay Yıldızlı Forma ile Balkan Şampiyonası’na Katılacak Odacı’ya Başarılar Diledi

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, U18 Balkan şampiyonasına katılacak Milli takımımız ile Slovenya’ya giden Nevşehirli sporcumuz Mert Hanefi Odacı’ya başarılar diledi.

6 Temmuz 2024 tarihinde arasında Slovenya'nın Maribor şehrinde yapılacak olan yapılacak olan, U18 Balkan şampiyonasına katılacak Milli takımımız Maribor’a gitti. Türkiye’nin 14 sporcu ile katıldığı U18 Balkan şampiyonası kadrosunda Nevşehirli sporcu Mert Hanefi Odacı’da yer alıyor. Odacı burada 1500 metre kategorisinde madalya için koşacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, milli takım kafilesi ile bu sabah Slovenya’ya giden Nevşehirli sporcumuz Mert Hanefi Odacı ve Antrenörü Hakan Köstekçi’yi tebrik ederek başarılar diledi.