30 Temmuz 2024 tarihinde mecliste yapılan oylama sonucunda kabul edilerek yasalaşan Sokak Hayvanları Yasası 2 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Vatandaşlar meclisten geçen Yasa'nın biran evvel uygulanmasını istiyor.

YASAYA UYAN BELEDİYE YOK!

Meclisten geçen yasaya göre sahipsiz sokak köpekleri Belediyeler tarafından toplanacak. Belediye başkanları söz konusu yasaya uymazsa 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edildi. Ancak başıboş sokak köpekleri dehşeti bitmiyor. En son dün İstanbul'un göbeği Fatih ilçesinde yaşanan korkunç olayda sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 40 yaşındaki genç adam feci şekilde hayatını kaybetti.

Meclis'ten geçen kanun değişikliğine rağmen başıboş köpek saldırıları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Son 20 gün içerisinde 25'in üzerinde yaşanan sokak köpekleri saldırısı olaylarında; 7'si çocuk, 2'si kadın, 2'si ihtiyar, 1'i turist, 20 kişi yaralandı, 3 kişi hayatını kaybetti. Belediyelerin kanunu uygulamakta ayak sürüdüğü iddia ediliyor.

Başıboş köpek sorunu vatandaşı korkutuyor!

Tepkili vatandaşlar soruyor!!!

Belediyeler görevini yapmıyor mu? Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar

Nevşehir il genelinde daha önce de birçok kez gündeme gelen sahipsiz sokak köpekleri, vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Başıboş ve sahipsiz sokak köpeklerinin gruplar halinde vatandaşların arasına girmesi ve her geçen gün bir köpek saldırısı haberi Nevşehirli vatandaşları tedirgin ediyor.

Okullar Eylül'de açılıyor Nevşehir'de veliler tedirgin!

Nevşehirli vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan başıboş sokak köpekleri konusunda vatandaşlarımız, Maalesef Nevşehir sokakları bu başıboş köpeklerden dolayı hiç güvenli değil. Çocuklarımız sokaklarda rahatça oynayamıyor. Okullar açılmasına az bir süre kala bizler anne-baba olarak çok endişeliyiz. Belediyelerin biran evvel konuyla ilgili adım atarak sokak köpeklerinin toplatılmasını istiyoruz" diyorlar.

Nevşehir'de köy sakinleride sokak köpeklerinden şikayetçi...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün'e köy ziyaretlerinde en çok sorulan sorulardan biriside: "Sokak köpekleri daha ne zaman toplanacak?" oldu.

Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Köy saha gezisi kapsamında, vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından birisi başıboş köpeklerdi" dedi.

Milletvekili Özgün; "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklar olacak. Sokaklar çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın güvenle gezdiği bir yer olacak." dedi.

Vatandaşlarımız onları seviyoruz ama çok korkuyoruz!

Nevşehir'de yaşanan sokak köpekleri saldırısına örnek olarak; "Nevşehir TOKİ'de bayana saldırı, Ürgüp Mustafapaşa köyünde Üniversite öğrencisine, Derinkuyu ve Acıgöl'de yaşlı bir vatandaşımıza, Kaymaklı'da ilkokul öğrencisine, Uçhisar ve Göreme vadilerinde turiste saldırı haberlerini bir çırpıda hemen sayabiliriz. 

Sokakların güvenliği ile insanlarımızın ve sokak hayvanlarının sağlığı için yeni çıkan yasanın en doğru karar olduğu görüşünde birleşen vatandaşlar Belediyelere de seslenerek Yasal çerçevede gereğinin yapılarak bu köpeklerin toplatılıp barınaklara yerleştirilmesini istiyor.

İşte Nevşehir'de köpek saldırısı mağdurlarına bir kaç örnek;