Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bu akşam Ozanlar Ocağı tarafından TSM Konseri düzenlendi.

Merkezi Nevşehir’de olan Türk ve Dünya Ozanlar Ocağı Genel Merkezi ilk TSM konserini Kapadokya'nın zirvesi Uçhisar'da verdi. Konsere Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı ile Uçhisarlı vatandaşlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sponsorluğunu Uçhisar Belediye Başkanlığı ve Kappadoks Cave Hotel’in yaptığı, Ozanlar Ocağı Türk Sanat Müziği (TSM) Konserine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi,

Türk ve Dünya Ozanları Ocağı Genel Başkanı Sadi Teltik muhteşem şiirleri ile başlayan konserde, Gülay Sormageç (Genel Bşk.Yrd. Ozan) Ahmet Özkök,  Savaş Özkök ,Aziz Zafer Tekin, Fikret Toksözlü, Sıtkı Sahil, Atik Sahil, Ahmet Fakı da birbirirnden güzel şarkıları sözleri ve şiirleri ile proğrama renk kattı.

Konserde sanatçılar Uçhisar halkına Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerini seslendirdi. Türk ve Dünya Ozanları Ocağı Genel Başkanı Şair Sadi Teltik’in sunuculuğu üstlendiği programda yer alan sanatçılar müzikseverlere muhteşem bir konser ziyafeti verdi.

Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı yaptığı açıklamasında Uçhisar Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Uçhisar kalemizde sergilerimizi sürekli yeniliyoruz. sosyal belediyecilik anlayışı ile resim, müzik gibi alanlarda hem sanatçılarımıza hem de kasabamızın sanat hayatına katkılar veriyoruz. Bugünde  Ozanlar Ocağı'nın TSM konserine ev sahipliği yaptık. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bizim özümüz sözümüz kültürümüz. Bizlere güzel bir akşam yaşatan değerli sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Fotoğraf:Fotoğraf sanatçısı Galip Hasan TEMUR