Eğitim

Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri Muhteşem Açılışıyla 27. Yılına “Merhaba“ Dedi

2024 Üniversite Sınavları Nevşehir şampiyonu, Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri, muhteşem bir törenle 27.yılına “Merhaba” dedi.

2024 Üniversite Sınavları Nevşehir şampiyonu, Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri, muhteşem bir törenle 27.yılına “Merhaba” dedi. 

   Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’mız büyük bir coşkuyla söylendi.

   Yeni eğitim-öğretim yılının sunumunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Müge Aysu yaptı.

  “Sayın Müdürüm, Mdr. Yardımcılarım, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım ve Sevgili Öğrencilerimiz,

     2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında sizlerle birlikte olmanın Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkenin geleceği gençlerimizle birlikteliğin farklı heyecanı ve gururu içinde Özel Altınyıldız Koleji ailesine bu öğretim yılında katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize ‘ Hoş geldiniz.’ diyor, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlık, başarı ve huzur getirmesini diliyorum.

    Her yıl olduğu gibi 2024 Üniversite sınavlarında Nevşehir’deki tüm birincilikleri Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri kazanmıştır.

    2024 YKS sonuçlarına göre Türkiye’de ilk 100’de 3 öğrencisi, ilk 1500’de 14 öğrencisi, ilk 5000’de 23 öğrencisi, ilk 10.000’de 31 öğrencisi olan Altınyıldız  Koleji Fen ve Anadolu Liseleri, öğrencilerini Türkiye’nin en prestijli üniversitelerine yerleştirmiştir. Nevşehir 1,2,3,4,5,6. derecelerini alan öğrencilerimiz başta olmak üzere 20 Tıp, 3 Diş Hekimliği, 4 Hukuk Fakültesi, 30 Mühendislik- Mimarlık, 4 Eğitim- Psikoloji, 10 Fizik Tedavi- Beslenme ve Diyetetik, 7 Mütercüm Tercümanlık, 18 İşletme- İktisat- Kamu Yönetimi, 48 Diğer, toplamda 144 öğrencimiz daha üniversiteli olmuşlardır.”

   Yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili konuşmalarını yapan Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Özkan KILINÇ,

   “2024-2025 Eğitim- Öğretim yılının umut dolu, sağlıklı ve başarılı bir yıl olmasını dilerim. Her yıl kazandığımız muhteşem başarılarla kitlesel ve bireysel sonuçlarda Türkiye’nin en başarılı, en seçkin liseleri arasında yer almanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesile ile yeniden yüksek hedeflere ulaşacağımız, başarılı çalışmaları hep birlikte taçlandıracağımız 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza iyilik, güzellik ve başarı getirmesini diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”dedi.