Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik yeni eğitim-öğretim yılı uyum programı kapsamında düzenlenen “Rektör-Öğrenci Buluşması” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda düzenlenen programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, MYO müdür ve müdür yardımcıları, üniversitenin akademik ve idari birim yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen programlar İstiklal Marşı’nın okunması, saygı duruşu ve akabinde İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uyguladığı saldırılarda hayatında kaybeden tüm Filistinli şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen dua ile başladı.

Konuşmasına İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılara değinerek başlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, İsrail’in yerleşim yerleriyle birlikte okul, hastane ve tüm sığınma yerlerini vurduğunu çoluk-çocuk, hasta ve sivil demeden, insan haklarını, yaşama hakkını ve evrensel hukuku hiçe sayarak adeta soykırım yaptığını, uluslararası toplumun ittifakla bu soykırımı bir an evvel önlemesi gerektiğini söyledi. 

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada NEVÜ’nün sahip olduğu nitelikli ve dinamik akademik kadrosu ile birlikte güçlü bir fiziki altyapıya sahip olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, üniversite olarak 2024 YKS sonuçlarına göre tercih edilirlikte Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldıklarının altını çizdi.

Üniversitelerin sahip oldukları fiziki ve akademik alt yapı ile öğrencilere sadece eğitim-öğretimin verildiği fiziksel mekânlar olmadığını belirten Aktekin, üniversitelerin bulundukları şehir, bölge ve ülke için evrensel düşünce ve bilimin üretildiği, sosyo-kültürel gelişime katkıda bulunan merkezler olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak öğrenci odaklı eğitim-öğretim faaliyetlerini benimsediklerini ifade eden Aktekin, öğrencilere eğitimleri süresince sadece okul ile değil, yaşadıkları çevreyi ve sosyo-kültürel özelliklerini de tanıyarak kendi gelişimlerine önem vermeleri tavsiyelerinde bulundu.

Üniversitenin sahip olduğu imkanlara da değinen Aktekin üniversite içerisinde öğrencilerin ders ve ders dışı yararlanabilecekleri Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi, Öğrenci Yaşam Merkezi, her türlü ulusal ve uluslararası bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerçekleştirildiği Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi, Atçılık ve Binicilik Merkezi, araştırma ve uygulama merkezleri, Kapadokya Teknopark, kapalı ve açık spor tesisleri, teknolojinin son imkanlarıyla donatılmış laboratuvarlar bulunduğunu söyledi.

Aktekin ayrıca ‘Genç Ofis’, ile birlikte ‘TDV Kitap Satış’ biriminin yer aldığı üniversitede  Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile düzenlenen protokol kapsamında eğitim-öğretim yılı  boyunca her ay düzenli olarak ulusal turnelerde gösterim alan tiyatro oyunlarının öğrenciler ve Nevşehir halkıyla buluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yusuf Akandere, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gökhan Onmuş ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Yöndemli’nin de hazır bulunduğu programın son bölümünde ilgili başkanlıkların yetki alanlarına giren konularda öğrencilerden görüş ve talepleri alındı.