Moldova Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosluğu açılış töreni Ürgüp Dinler Otel havuz başında düzenlenen kokteyl ile açıldı.

Fahri konsolosluğun açılış törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş , Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, TÜROFED Genel Sekreteri ve Kayakapı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Royal Balloon Yönetim Kurulu Başkanı ve Romanya Fahri Konsolosu Mehmet Dinler, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Abdullah Ata, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, MÜSİAD üyesi Murat Kavak, İş İnsanı Mustafa Öz, KAPTİD Başkanı Teyfik Ölmez, Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik, oda başkanları ve iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Moldova Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosu Uğurhan Şaşmaz, 'Bu konsolosluk Nevşehir Kapadokya Bölgesi ile Moldova arasında bir köprü olacaktır. İnsanlarımızı daha da kaynaştıracaktır. Türkiye ve Moldova Cumhuriyeti'ne bana verdikleri bu görev için çok teşekkür ediyorum. Konsolosluğun iki ülke için de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca, bu mutlu günümüzde beni yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, 'Bugün burada Moldova Fahri Konsolosluğu'nun açılışı için bir aradayız. Gayretleriniz ve çabalarınız sonucu Nevşehir'de bir fahri konsolosluk açtığınız için teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki iki ülke arasında muntazam bir şekilde gelişmekte olan ilişkilere bir katkıda bulunacaktır. Ülkemiz ve bölgemize ve de turizmimize hayırlı olsun' diye konuştu.

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor'da, 'Burada olmaktan çok mutluyum. Bu açılış bizim için çok önemli. Moldova Cumhuriyeti için bu ofisin açılışı çok önemlidir. Bu konsolosluğun açılması valimize belirttiğim gibi fahri konsoloslukların sayısının artmasına yardımcı olacaktır. Kültürel ekonomik ve siyasi ilişkilerimizde büyük bir gelişme olacaktır. Ofisin açılışı için yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Açılışın sonunda Moldova halk dansları topluluğunun gösterileri büyük ilgi gördü.