Genç Nevşehirliler Derneği tarafından geçtiğimiz senelerde devam ettirilen kahvaltı programları bu sene kaldığı yerden devam ediyor. Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde yaklaşık 400 üniversite öğrencimize kahvaltı programı düzenlendi.

Genç Nevşehirliler Derneği, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında, Nevşehirli olan ve Ankara'da üniversite kazanan öğrencilerle tanışma fırsatı sağladı.

Genç Nevşehirliler Derneği başkanı Ziya Ağca açıklamasında;" Kıymetli Yenimahalle Belediye Başkanım, Başkan Yardımcılarım, Değerli İş İnsanları, Bürokratlar, Derneğimizin Üyeleri, Çok Değerli Üniversiteli Öğrencilerimiz, Hanımefendiler ve Beyefendiler;

Genç Nevşehirliler Derneği’nin Geleneksel Kahvaltı Programına”  hoş geldiniz! 

2018 yılında başlatmış olduğumuz Genç Nevşehirliler dayanışma ve yardımlaşma programlarımızda sayısını hesaplayamadığımız buluşmalar gerçekleştirdik. Amacımız ülkemizin göz bebeği başkentimizde doğan, yaşayan, iş veya eğitim amacıyla gelen hemşehrilerimiz arasında bir dayanışma platformu oluşturmaktır. Üç beş kişiyle başladığımız mücadelemiz son senelerde salonları almayacak kadar nitelikli kalabalıklarla anlam kazanıyor. Bugüne kadar Derneğimiz çatısı altında 5 kütüphane, 343 üniversiteli öğrencimize burs, 60bin₺ karşılığında kitap desteği, deprem mağdurlarına iftar ve maddi destekler, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize 100bin₺ değerinde eğitim seti, Nevşehirde 15 öğrencinin ücretsiz kalacağı kız yurdu, Nevşehirde yaşayan ve eğitim gören zihinsel engelli bireylerin ücretsiz diş tedavileri ve bunlar gibi bir çok projeyi tamamladık. Tabi bunlar içinde en unutulmaz ve Nevşehirlilerin Ankara’da yaptığı bir ilki de biz gerçekleştirdik. Daha önce kurulan derneklerin es geçtiği bir ziyaret. Yaklaşık 250 kişiyle birlikte Ülkemizin başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve minnet borcumuzu ifade etmek için Anıtkabir'de resmi tören eşliğinde mozoleye çelenk bıraktık. Müsaadenizle şeref defterine yazılan metni okumak isterim. Cumhuriyetimizin Kurucusu Sevgili ATAM!
Cumhuriyetimizin 98. Milli mücadelenin 103. yılında, Nevşehirliler olarak bizlere emanet etmiş olduğunuz; Cumhuriyet ilkelerine, demokrasiye ve millet iradesine bağlılığımızı göstermek için huzurunuzda olmaktan büyük onur duyuyoruz. Sevgili Paşam! Sivas kongresinden sonra Ankara’ya gelirken uğrayarak şereflendirdiğiniz Nevşehir İlinin gençleri olarak, dün olduğu gibi bugünde sizinleyiz. Başöğretmenimiz! Bizlere “ Eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. ” dediniz. Bu hedef doğrultusunda Nevşehirliler olarak memlekete katmış olduğumuz eğitim desteklerinin devam edeceğinin sözünü huzurunuzda tekrarlamak isteriz. Saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun." dedi.
 
Son olarak kürsüye çıkan Yenimahalle Belediye  Başkanı Fethi Yaşar ise öğrencilere güzel öğütler verdi. Ankara’da yapmış oldukları eğitim desteklerinden bahsetti. Siz Nevşehirlileri misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz dedi.

Proğram günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.